Ειδικούς ψυχολόγους θα προσλάβει η Μέρκελ

Ζητούνται ψυχολόγοι, για την καγκελαρία... Το λαβράκι το έβγαλε η γερμανική Bild που έγραψε ότι η σκληρή λιτότητα που ευαγγελίζεται η Άνγκελα Μέρκελ δεν εμπόδισε την καγκελαρία να συνεχίζει τις προσλήψεις.

Μόνο που δεν θέλουν όποιον και όποιον, αλλά ειδικούς στην ανθρώπινη συμπεριφορά.

Το πολιτικό τμήμα της καγκελαρίας όντως έβαλε αγγελία για την πρόσληψη τριών ειδικών στην ψυχολογία, την ανθρωπολογία και τα συμπεριφοριστικά

οικονομικά.

Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί εντός του πολιτικού τμήματος μια ομάδα έργου που ονομάζεται «αποτελεσματική διακυβέρνηση».
«Μια διεπιστημονική ομάδα θα σκεφθεί και θα δοκιμάσει νέες πολιτικές προσεγγίσεις», γράφει η αγγελία.

Η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι έχει εμπνευστεί από το αμερικανικό μπεστ σέλερ «Nudge», που δημοσιεύθηκε το 2008 από τον οικονομολόγο Ρίτσαρντ Τέιλερ και τον νομικό Κας Σανστάϊν, με τον υπότιτλο «η ήπια μέθοδος για να εμπνεύσεις την σωστή απόφαση».

Περί τίνος πρόκειται; Ο Χόμο Σάπιενς δεν είναι πάντα ορθολογικός, επομένως πρέπει να βρούμε μεθόδους για να παίρνει τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις.

Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας δίνουν αρκετά παραδείγματα. Το πιο γνωστό είναι αυτό της δωρεάς οργάνων. Προκειμένου να την προωθήσει η κυβέρνηση έχει δύο δυνατότητες: η μία είναι να παρακινήσει τους ανθρώπους να δηλώσουν εκ των προτέρων ότι είναι πρόθυμοι να δώσουν ένα από τα όργανά τους.

Η άλλη είναι να θεωρήσει ότι κάθε πολίτης είναι πρόθυμος να δώσει ένα νεφρό αν δεν έχει εκφράσει ρητώς την αντίθετη άποψη.

Ο δεύτερος τρόπος είναι φυσικά πιο αποτελεσματικός.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι κυβερνήσεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Δανίας έχουν ήδη δημιουργήσει τέτοιες ειδικές ομάδες σύγχρονης διακυβέρνησης.

The post Ειδικούς ψυχολόγους θα προσλάβει η Μέρκελ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα