«Έφυγε» ο μετρ του κατασκοπευτικού μυθιστορήματος Ζεράρ Ντε Βιλιέ

Όταν τον ρωτούσαν που οφείλεται η επιτυχία του απαντούσε πως τα βιβλία του «είναι δημοσιογραφία σε μορφή μυθιστορήματος, ένα είδος φωτογραφίας μιας χώρας στο γεωπολιτικό πλάνο». Η επιτυχία των κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων της σειράς SAS του Ζεράρ Ντε Βιλιέ ήταν τέτοια που πούλησαν σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 120 εκατομμύρια αντίτυπα. Ο Γάλλος συγγραφέας πέθανε χτες σε ηλικία 83 ετών στο Παρίσι «από επιπλοκές μίας νόσου από την

οποία υπέφερε χρόνια». Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε στο twitter ο δικηγόρος του, Eρίκ Μορέν. «Επιθυμία του ήταν ο θάνατός του να ανακοινωθεί με αυτόν τον τρόπο», διευκρίνισε ο Μορέν. Οι New York Times χαρακτήρισαν τον Βιλιέ ως τον συγγραφέα κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων που «γνώριζε πάρα πολλά».

Ο Ζεράρ ντε Βιλιέ ήταν γιος του Ζακ Ντεβάλ, θεατρικού συγγραφέα και κινηματογραφιστή. Με το ψευδώνυμο αυτό με το οποίο έγινε διάσημος, διηύθυνε μια επιχείρηση της οποίας ήταν ταυτόχρονα ο διευθυντής, το στέλεχος, ο ειδικός στο μάρκετινγκ και ο εργαζόμενος, αναφέρει η Figaro.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα