Εύκολη & οικονομική! Συνταγή για αβγόφετες στο φούρνο με κανέλα από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

15:43 3/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Ιδανικό για να συνοδέψεις το ζεστό καφέ σου ή για να ξετρελάνεις τα παιδιά σου, το εν λόγω επιδόρπιο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο, -η! Το πιστεύει, άλλωστε, και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος που υπογράφει τη συνταγή.

Υλικά

¼ φλιτζ. βούτυρο¾ φλιτζ. ζάχαρη καστανή6 αβγά2 φλιτζ. γάλα1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη¼ φλιτζ. ζάχαρη καστανή½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα1 φραντζόλα γαλλικού τύπου ψωμί (μπριός)2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο¼ φλιτζ. καρύδια τριμμένα

Διαδικασία

Λιώνουμε το ¼ φλιτζανιού βούτυρο και προσθέτουμε τα ¾ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση ενός πυρίμαχου ταψιού. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη.

Απλώνουμε μια στρώση φέτες ψωμιού στο ταψί και περιχύνουμε με ½ από το μείγμα των αβγών. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, κανέλα και καρύδια. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο μια πλευρά φέτας ψωμιού και απλώνουμε τη δεύτερη στρώση, με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα πάνω.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα του αβγού. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πασπαλίζουμε τις αβγόφετες με ζάχαρη άχνη, κανέλα και καρύδια και ψήνουμε για 45 λεπτά.

The post Εύκολη & οικονομική! Συνταγή για αβγόφετες στο φούρνο με κανέλα από το Δημήτρη Σκαρμούτσο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα