Εφαρμογή του iPad σε μετατρέπει σε Dr Σποκ!

H MindMeld καταλαβαίνει τις επιθυμίες των χρηστών αναλύοντας τις συζητήσεις τους σε πραγματικό χρόνο. Αν κάποιος αναφέρει για παράδειγμα ένα νησί, το iPad βγάζει στην οθόνη πώς θα πας και τί θα φας εκεί.

Τα ηχητικά μηνύματα που εκπέμπονται μέσω της εφαρμογής αυτής αναλύονται από ένα σύστημα που έχει την ικανότητα να κατανοήσει τι λένε οι άνθρωποι και να αναζητεί στο Ιντερνετ τις σχετικές πληροφορίες.

Για

παράδειγμα, εάν ένας συνομιλητής αναφερθεί σε ένα νέο εστιατόριο, το Mindmeld θα εμφανίσει στο iPad έναν χάρτη, το μενού και κριτικές. Εάν γίνεται λόγος για διακοπές, το iPad μπορεί να εμφανίσει βίντεο από τις περιοχές που αναφέρθηκαν.

«Είναι η πρώτη φωνητική και οπτική εφαρμογή για το iPad που μπορεί πραγματικά να καταλάβει τι λέτε και να βρίσκει τις κατάλληλες πληροφορίες. Μπορεί να μοιάζει με επιστημονική φαντασία, αλλά λειτουργεί πολύ καλά», σχολιάζει ο Τίμοθι Τάιτλ, ένας από τους συνιδρυτές του προγράμματος Expect Labs και εξηγεί πως η εφαρμογή ονομάζεται “MindMeld”, σε μία αναφορά στην τηλεπαθητική τεχνική που χρησιμοποιείται από τον Ντόκτορ Σποκ στο Σταρ Τρεκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα