Εμπλοκή Σαντάμ Χουσεϊν στο μακελειό των Άλπεων!

Στο πιο συναρπαστικό θρίλερ κατασκόπων που έχουν βγει ποτέ στη δημοσιότητα εξελίσσεται η ομαδική δολοφονία μιας οικογένειας κι ενός ποδηλάτη στη Γαλλία. Ακόμη κανείς δεν έχει καταλάβει… ποιός κυνηγούσε ποιόν.

Ολοένα και πιο περίπλοκη γίνεται η ούτως ή άλλως μυστηριώδης υπόθεση δολοφονίας στην οποία εμπλέκονται κατάσκοποι, πυρηνικοί επιστήμονες, αξιωματούχοι του γαλλικού στρατού, η βρετανική αστυνομία και δύο ανήλικα κοριτσάκια που διασώθηκαν από το μακελειό αλλά κανείς συγγενής δεν δέχεται να περιθάλψει παρότι εκτελέστηκαν

οι γονείς και η γιαγιά τους.

Νέες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο μπαμπάς των κοριτσιών, Σαάντ Αλ Χίλι ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στις γαλλικές Άλπεις όπου παραθέριζε η οικογένεια, είχε λάβει ως δωρεά από τον Σαντάμ Χουσεϊν περίπου 1.000.000 ευρώ (840.000 λίρες)!

Ο 50χρονος άντρας (εκτελέστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του μαζί με τη σύζυγό του, τη μητέρα της και έναν πυρηνικό επιστήμονα που έτυχε να περνά από το σημείο με το ποδήλατό του) είναι γνωστό πως υπήρξε ιρακινός κατάσκοπος τον οποίο παρακολουθούσε η βρετανική αστυνομία. Πριν λίγες μέρες, όμως, οι αρχές αποκάλυψαν ότι η οικογένεια ξεκληρίστηκε επειδή έγινε μάρτυρας της δολοφονίας του ποδηλάτη –και όχι το αντίστροφο- ο οποίος εργαζόταν σε θέση κλειδί πυρηνικού εργοστασίου!

Οι έρευνες αλλάζουν σήμερα για μία ακόμα φορά κατεύθυνση καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο πρώην δικτάτορας του Ιράκ είχε καταθέσει σε λογαριασμό του πατέρα του Αλ Χίλι σε ελβετική τράπεζα ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.

Όλα αυτά ενώ η μαρτυρία της 7χρονης Ζάιναμπ που μόλις ανάρρωσε από τα τραύματά της (την πυροβόλησαν αλλά δεν την σκότωσαν οι εκτελεστές) ενισχύει το σενάριο που θέλει στόχο των δολοφόνων τον ποδηλάτη και όχι την οικογένεια. Η 4χρονη Ζένα δεν είναι σε θέση να καταθέσει καθώς έπεσε πάνω της το πτώμα της μητέρας της (γι΄αυτό δεν την είδαν οι δολοφόνοι) και δεν είδε τίποτα. Η 4χρονη άλλωστε δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ. Τα κοριτσάκια έχουν μπει στο σύστημα προστασίας μαρτύρων και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται και ποιός τα προσέχει.

Ο παππούς της φέρεται τελικά να ήταν ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Σαντάμ Χουσεϊν και ο γιος του να είχε αυτοεξοριστεί –για ευνόητους λόγους- στη Βρετανία. Τελευταία, λοιπόν, ο γιος Αλ Χιλί προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του πατέρα του (ο οποίος πέθανε πέρσι) με τις 840.000 λίρες του Σαντάμ, γεγονός που ίσως έπαιξε το ρόλο του στη δολοφονία και ίσως επαναφέρει στη λίστα των υπόπτων τον αδερφό του θύματος!

Τις νέες αποκαλύψεις έκανε η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde η οποία επίσης υποστηρίζει ότι ο κρυφός λογαριασμός εντοπίστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας (είναι η τέταρτη χώρα που εμπλέκεται στην υπόθεση!) έπειτα από συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία… Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι αμέσως μετά τον θάνατο του Σαντάμ Χουσεϊν, το 2006, αποκαλύφθηκε πως είχε γίνει ανάληψη 620.000.000 λιρών από την κεντρική τράπεζα του Ιράκ το 2003 και είχε αρχίσει μια ολόκληρη επιχείρηση για την απ

Keywords
Τυχαία Θέματα