Δύο βουλγαρικά χωριά θέλουν να ενωθούν με την Ελλάδα!

«Εδώ είναι το βασίλειο της διαφθοράς» λένε οι κάτοικοι δύο χωριών στη Βουλγαρία οι οποίοι ζητούν… να ενταχθούν στην Ελλάδα.

Την ιστορία αποκαλύπτει η γαλλική Figaro  με δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «το ελληνικό όνειρο δύο βουλγαρικών χωριών».

Στη Σόφια, κανείς δεν είχε ακούσει για αυτά τα δύο χωριά βαθιά στα βουνά της Ροδόπης. Αλλά οι 600 κάτοικοι του Τσράντσακαι οι 800 του χωριού Μπράστεν

έχουν διαπράξει κάτι αδιανόητο για τα Βαλκάνια. Ζητούν επίσημα να ενωθούν με την Ελλάδα, αναφέρει μεταξύ άλλων η γαλλική εφημερίδα.

«Έχουμε χάσει κάθε ελπίδα στη Βουλγαρία, γι “αυτό προτιμούμε να διοικούμαστε από τις αρχές του νομού Δράμας ή Καβάλας» αναφέρει η επίσημη επιστολή τους προς τον Έλληνα πρέσβη.

Ο λόγος αυτής της δυσαρέσκειας έχει να κάνει με τους τίτλους ιδιοκτησίας οι οποίοι χάθηκαν στα χρόνια του κομμουνισμού. Έκτοτε οι χωρικοί μάταια προσπαθούν να αποδείξουν πως η γη που οργώνουν για πολλές γενιές είναι δική τους.

«Στην Ελλάδα, σέβονται αυτούς που δουλεύουν τη γη. Εδώ είναι το βασίλειο της κομπίνας  και της διαφθοράς», είπε στη Figaro ο Ιλιν Ντολάπτσιεβ δημοτικός σύμβουλος του Tsrantcha., ο οποίος ελπίζει στην… χρηστή διοίκηση των ελληνικών αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα