Δύο κανάλια και τέσσερα ραδιόφωνα περιλαμβάνει το σχέδιο για τη νέα ΕΡΤ

11:48 3/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Tη λειτουργία δύο τηλεοπτικών σταθμών και τεσσάρων ραδιοφωνικών προβλέπει το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση το οποίο αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του νομοσχεδίου η νέα εταιρεία θα ονομάζεται ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε (στο εξής: ΝΕΡΙΤ-­ Α.Ε.) και θα προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου.

Σύμφωνα με τη Real News το σχέδιο προβλέπει τη λειτουργία δύο τηλεοπτικών σταθμών με το ένα κανάλι να καλύπτει το κενό της ΝΕΤ μεταδίδοντας εκπομπές ενημερωτικού χαρακτήρα ενώ το άλλο κανάλι θα αντικαταστήσει την παλιά ΕΤ3 και το πρόγραμμά του θα είναι ψυχαγωγικό και πολιτιστικό. Παράλληλα θα παραμείνει και το δορυφορικό κανάλι προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του απόδημου Ελληνισμού.

Επίσης, θα λειτουργήσουν τέσσερις ραδιοφωνικοί σταθμοί, ένας ενημερωτικός, ένας αθλητικός, μια συχνότητα για τον απόδημο Ελληνισμό, ενώ θα διατηρηθεί και το ιστορικό 3ο πρόγραμμα. Επίσης, θα λειτουργήσουν οι παραμεθόριοι σταθμοί σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο.

Οι 600 εργαζόμενοι θα εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι συμβασιούχοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα