Διώχνουν την γυναίκα που αποφάσισε να κουκουλωθούν τα γυμνά αγάλματα για την επίσκεψη Ροχάνι

16:36 2/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Λίγες μέρες μετά από την απόφαση-σκάνδαλο που ελήφθη από το αρμόδιο τμήμα διοργάνωσης επίσημων τελετών του πρωθυπουργικού γραφείου, να καλυφθούν τα γυμνά αγάλματα στα Μουσεία του Καπιτωλίου στη Ρώμη, η υπεύθυνη τιμωρείται με… πρόωρη συνταξιοδότηση.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο η Ιλβα Σάπορα, η οποία είναι αρμόδια για το τελετουργικό του γραφείου του Ματέο Ρέντσι και βρίσκεται πίσω από την απόφαση να «κουκουλωθούν» τα αγάλματα για να μη σκανδαλιστεί ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, θα συνταξιοδοτηθεί πιο σύντομα από το προβλεπόμενο.

Όπως τονίζει η ιταλική La Stampa, μάλιστα, πρόκειται να λάβει και γενναιόδωρη αποζημίωση, τη στιγμή που το πόρισμα από την εσωτερική έρευνα που διεξήχθη σχετικά με την υπόθεση δεν έχει γίνει γνωστό.

Ωστόσο, η Corriere della Sera επικαλούμενη ανώνυμες πηγές αναφέρει πως οι αρμόδιοι αποδίδουν το όλο επεισόδιο σε «παρεξήγηση».

Όλα αυτά, ενώ αποκαλύπτεται πως η 64χρονη δεν γνωρίζει ούτε την αγγλική, προσόν απαραίτητο για τη θέση που καλύπτει.

Βέβαια, όπως επισημαίνουν τα δημοσιεύματα, η Σάπορα δεν είναι η μόνη υπεύθυνη για το περιστατικό που αναστάτωσε την Ιταλία και εξόργισε τους πολίτες.

Η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, κάνει λόγο για «ακατανόητη ανοησία», ενώ ο υπουργός Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι, επισημαίνει πως πρόκειται για «τραγικό λάθος».

The post Διώχνουν την γυναίκα που αποφάσισε να κουκουλωθούν τα γυμνά αγάλματα για την επίσκεψη Ροχάνι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα