Δημοσκόπηση MRB: Μικρό προβάδισμα για τη ΝΔ- Σταθεροποιείται η Χρυσή Αυγή

Ελαφρύ προβάδισμα 0,6% παρουσιάζει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της MRB ενώ η Χρυσή Αυγή φαίνεται να σταθεροποιείται στο 6,9%.

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό

του enikos.gr και διενεργήθηκε μεταξύ 1- 3 Οκτωβρίου, το διάστημα δηλαδή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Στην ερώτηση πως βλέπουν την εικόνα της χώρας οι πολίτες απαντούν ως εξής:

Πολύ καλά: 0,2%Αρκετά καλά: 4%Ούτε καλά ούτε άσχημα: 12,5%Αρκετά άσχημα: 22,5%Πολύ άσχημα: 60,7%

Πρόθεση ψήφου

ΝΔ: 21,8%ΣΥΡΙΖΑ: 21,2%ΠΑΣΟΚ: 5,2%Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,8%Χρυσή Αυγή: 6,9%ΔΗΜΑΡ: 3,6%ΚΚΕ: 5%Οικολόγοι Πράσινοι: 1%

Στην ερώτηση για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός το 36,6% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς, το 25,1% ο Αλέξης Τσίπρας ενώ το 34,8% δηλώνει «κανένας από τους δύο».

Στην παράσταση νίκης το 42,7% βλέπει νικήτρια τη ΝΔ, το 29,1% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 3,7% δηλώνει άλλο κόμμα ενώ 9,7% των ερωτηθέντων απαντά κανένα κόμμα. Σημειώνεται πως το 14,8 % δεν απάντησε στην ερώτηση.

Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι το 76,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στην σημερινή πολιτική ζωή γιατί ακόμα και αν το κόμμα της Χρυσής Αυγής εξαφανιστεί, οι βασικές αιτίες που προκάλεσαν την άνοδό του παραμένουν. Ενώ, το 63,5% θεωρεί ότι οι διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής έγιναν για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα οικονομικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Σχετικά με τους λόγους που βοήθησαν την άνοδο της Χρυσής Αυγής, το 48% απαντά ότι υπεύθυνη είναι η οικονομική κρίση και το αίσθημα κοινωνικού αποκλεισμού . Το 38,5% θεωρεί ότι συνέβαλε η απαίτηση της κοινωνίας να αποδοθεί δικαιοσύνη για παρελθόν, το 29,8% το θέμα των παρανόμων μεταναστών, και το 22,6% η υψηλή εγκληματικότητα.

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα