Δημοσιογράφοι οι πρώτοι μάρτυρες στην εισαγγελική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου θα περάσουν δημοσιογράφοι προκειμένου να καταθέσουν ως μαρτρες στα πλαίσια της έρευνας για την δράση της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται τα στοιχεία 20 ατόμων που συμμετείχαν στο τάγμα εφόδου τη μοιραία νύχτα.

Σύμφωνα με το capital.gr στον αντιεισαγγελέα Χαράλαμπο

Βουρλιώτη θα καταθέσουν δημοσιογράφοι οι οποίοι ασχολήθηκαν με την Χρυσή Αυγή, έκαναν έρευνα για το θέμα και πήραν συνεντεύξεις από πρώην και νυν μέλη του κόμματος τα οποία κατήγγειλαν πρακτικές εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα ο εισαγγελικός λειτουργός πρόκειται να ζητήσει τα ονοματεπώνυμα των ατόμων αυτών προκειμένου να τους καλέσει να καταθέσουν ενώ δεν αποκλείεται να μπουν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Ταυτόχρονα η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη ατόμων τα οποία συμμετείχαν στο περιστατικό τη μοιραία νύχτα και συγκεντρώνει στοιχεία για όλους τους εμπλεκόμενους πλην του δράστη Γεώργιου Ρουπακιά.

Το μεσημέρι δόθηκε η εντολή από την εισαγγελία για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έτσι ώστε να βρεθούν ποιοι επικοινώνησαν με τον δολοφόνο λίγο πριν το περιστατικό και η αστυνομία ερευνά δύο πλευρές για να συμπληρώσει το πάζλ. Από τη μία πλευρά προσπαθεί να βρει τους ανθρώπους που επικοινώνησαν με τον Ρουπακιά και τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε το τάγμα εφόδου και από την άλλη ποια συγκεκριμένα άτομα το απάρτιζαν.

Όσο αναφορά το ποιοι συμμετείχαν στο τάγμα η αστυνομία έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία 20 ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ είναι μαρτυρίες από αυτόπτων μαρτύρων και αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.

Τέλος, σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί γνωρίζουν τους ανθρώπους που επικοινώνησαν με τον Γ. Ρουπακιά και απλά αναμένουν την επιβεβαίωση από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Λέγεται ότι μεταξύ των ανθρώπων που επικοινώνησαν με τον δολοφόνο βρίσκεται και ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα