ΔΗΜΑΡ: Η απόφαση για την σταυροδοσία «κρύβει» πολιτικές σκοπιμότητες

Την έντονη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε η αλλαγή στην εκλογή των βουλευτών και η μετατροπή της λίστας σε σταυροδοσία.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι ευρωβουλευτές θα εκλέγονται με σταυροδοσία στις εκλογές, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ που εξέδωσε ανακοίνωση.

«H επιλογή της σταυροδοσίας αντί της λίστας στις ευρωεκλογές,

υπό προϋποθέσεις, μπορεί να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών και να λειτουργήσει στην κατεύθυνση εκδημοκρατισμού των κομμάτων και της δημόσιας ζωής. Ο αιφνιδιαστικός τρόπος, ωστόσο, με τον οποίο επιχειρείται να εισαχθεί, λίγες εβδομάδες προ των εκλογών, καταγράφει πολιτικές σκοπιμότητες απαράδεκτες» επισημαίνει η ανακοίνωση.

«Η πολιτική χρήση της εκλογικής νομοθεσίας και η αποσπασματική νομοθέτηση κανόνων, παραμονές εκλογικής διαδικασίας, προδίδει ιδιοτελή σπουδή και απόπειρα να εξυπηρετηθούν προτεραιότητες εσωκομματικού χαρακτήρα. Η εκλογική νομοθεσία δεν είναι – και δεν μπορεί να είναι- εργαλείο διαμόρφωσης πολιτικών συσχετισμών» τονίζει η ΔΗΜΑΡ και η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι:

«Η Δημοκρατική Αριστερά έχει προτείνει ένα συνολικό σχέδιο για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος που περιλαμβάνει αλλαγή του εκλογικού νόμου και της νομοθεσίας για το «πολιτικό χρήμα».

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα