Διαβάζοντας σε χρόνο μηδέν – Διαβάστε 309 σελίδες σε 77 λεπτά!

11:33 2/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Σύντομα θα μπορείτε να διαβάσετε πάρα πολύ γρήγορα καθώς μία νέα εφαρμογή σας προσφέρει την δυνατότητα να διαβάσετε το βιβλίο 310 σελίδων «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» μέσα σε 77 λεπτά.

Η νέα εφαρμογή ονομάζεται Spritz και αναμένεται να κυκλοφορήσει για το Samsung Galaxy S5 και το ρολόι Samsung

Gear 2 και σας προσφέρει την δυνατότητα να διαβάσετε γρήγορα λόγω του τρόπου με την οποίο εμφανίζονται οι λέξεις. Η εφαρμογή έχει και κλίμακες αναλόγως με το πόσο γρήγορα μπορείτε οπότε σας εμφανίζει από 250 λέξεις μέχρι 1.000 λέξεις το λεπτό.

Προσπαθήστε να διαβάσετε 250 λέξεις το λεπτό

350 λέξεις το λεπτό

500 λέξεις το λεπτό

Όσοι θέλουν να διαβάσουν χίλιες λέξεις πρέπει να περιμένουν λίγο καιρό καθώς είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Με την βοήθεια του Spritz κάποιος με πανεπιστημιακή μόρφωση μπορεί να διαβάσει 200 με 400 λέξεις το λεπτό.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί μία τέτοια εφαρμογή καθώς υπάρχουν ήδη άλλες δύο. Velocity και RSPV βρίσκονται στην αγορά εδώ και χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πρακτική για μικρότερες συσκευές, όπως smartphones καθώς σταματάει το ζουμ στο διάβασμα.

Και πολλοί θα παρατηρήσατε ότι δεν χρειάζεται να διαβάσετε την λέξη απλά πάει το μάτι σας στο μεσαίο κόκκινο γράμμα και έτσι την καταλαβαίνετε. Το «Σημείο Οπτικής Αναγνώρισης» ή «σημείο στερέωσης» σε κάθε λέξη είναι στα αριστερά στη μέση της λέξης, εξηγεί ο Κέβιν Λάρσον της Microsoft. Όταν διαβάζουμε τα μάτια μας πάνε από σημείο στερέωσης σε σημείο στερέωσης και κάποιες φορές παραλείπουμε μικρές λέξεις.

«Μόλις τα μάτια σας βρούνε ένα σημείο στερέωσης, ο εγκέφαλος αρχίζει να καταλαβαίνει το νόημα της λέξης που βλέπει», γράφει ο ιστότοπος της εφαρμογής. Ουσιαστικά το Spritz με το κόκκινο γράμμα κρατάει ένα σταθερό σημείο στερέωσης και τα μάτια δεν χρειάζεται να κινηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα