“Διάγγελμα” από τη Μουτσάτσου

Διαγγέλματα δεν κάνουν μόνο οι πεφωτισμένοι κήρυκες της 6ης Μαΐου και τα “μοδάτα”, παρελθοντολάγνα κινήματα. Κάνει και η Κατερίνα Μουτσάτσου ως προς το τι σημαίνει “Ελλάδα”.

Με έναν όχι και τόσο σαιξπηρικό, αλλά όπως και να χει, πύρινο -με δυναμικό κρεσέντο στο φινάλε- μονόλογο, η Κατερίνα Μουτσάτσου

δείχνει τον δρόμο εις την επανάσταση. Ναι, μην παραξενεύεσαι θα μπορούσε να ήταν αλήθεια, αν στο όλο concept δεν έπαιζε το χιουμοριστικό, ημι-θεατρικό ύφος της συμπαθέστατης κατά τα άλλα ηθοποιού, που ελαφραίνει το κλίμα και χτυπά πάνω στο συνειδησιακό  -θα θέλαμε- προβληματισμό των εταίρων μας.

Εν ολίγοις, για να συνοψίσουμε το clip και την ιδέα πίσω από το εν λόγω βίντεο, η όλη σκέψη βασίστηκε σε ένα γρήγορο ιστορικό φρεσκάρισμα, που οφείλουμε να κάνουμε, εν γένει, στο δυτικό κόσμο( κυρίως του ευρωπαϊκού βορρά), ως προς το τι σημαίνει “Έλληνας” και “Ελλάδα”. Την ηθική οφειλή δηλαδή της Ευρώπης (που εδώ που τα λέμε ούτε όνομα δεν θα είχε χωρίς την γλωσσική συνδρομή μας) απέναντι στην οικονομική συγκυρία, που έχει σκεπάσει την καθημερινότητα μας.

Α, και να μην το ξεχάσω. Πάλι καλά, που βρέθηκε και η Μουτσάτσου να ξεκαθαρίσει πως καλός-χρυσός και μυθολογικός ο “Γραικός” (εξού , και Greece φυσικά), αλλά ρε παιδιά -έλεος- δεν λεγόμαστε Greeks, αλλά Hellenes. Νισάφι πια. Δες το βίντεο και θα καταλάβεις.

Διαβάστε ακόμα:

* Metal Βενιζέλος (vid)

* Όλοι έξω τσαμπουκάς Iton Man-Thor (vid)

* Η Ευρώπη αλλιώς…

Keywords
Τυχαία Θέματα