Δες το άλμα στο κενό από ύψος 37 χλμ! (live)

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο 43χρονος Αυστριακός Μπομγκάρτνερ θα γίνει ο πρώτος που σπάει το φράγμα του ήχου χωρίς… πτητικό μέσο παρά μονάχα με το κορμί του! Θα πραγματοποιήσει ελεύθερη πτώση από ένα μπαλόνι ηλίου που θα πετά στα 37 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη. Στόχος του είναι να σπάσει το ρεκόρ υψόμετρου (που αντέχει εδώ και 52 χρόνια) και παράλληλα το φράγμα του ήχου.Όλα ήταν έτοιμα πριν από λίγο για το απίστευτο εγχείρημα αλλά…

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πάλι να αναβληθεί η προσπάθεια του Φέλιξ Μπομγκάρτνερ, να πέσει από αερόστατο με ήλιο στην έρημο στο Νέο Μεξικό, πραγματοποιώντας

την ταχύτερη έως σήμερα πτώση με αλεξίπτωτο. Η αιτία, και πάλιν, είναι οι σφοδροί άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή του φιλόδοξου εγχειρήματος. Και την Τρίτη, ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής δεν μπόρεσε, για τον ίδιο λόγο, να κάνει την ελεύθερη πτώση από πολύ μεγάλο ύψος.

Εξαιτίας των ανέμων, μπορεί να προκληθεί καθοριστική ζημιά στο αερόστατο του Αυστριακού αλεξιπτωτιστή, που φορά μια πολύ ανθεκτική αθλητική στολή, ικανή να εξομοιώνει την πίεση του σώματος του με εκείνες στο πολύ μεγάλο ύψος –στις αρχικές φάσεις του φιλόδοξου εγχειρήματος.

Αν τα καταφέρει ωστόσο θα καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους που κατέχει από το 1960 o Αμερικανός πιλότος Τζο Κίτινγκερ, ο οποίος πραγματοποίησε άλμα από τα 31.330 μέτρα. Ο Κίτινγκερ κατέχει και το ρεκόρ ταχύτερης ελεύθερης πτώσης με ταχύτητα με 988 χιλιόμετρα την ώρα.

Παρακολούθησε  live την απίστευτη προσπάθεια:

Keywords
Τυχαία Θέματα