Δεν θα είναι υποψήφια αντιπρόεδρος του ΕΛΚ η Ντόρα – Το παρασκήνιο και τα εμπόδια στο lobbying

Δεν θα είναι τελικά υποψήφια για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ η Ντόρα Μπακογιάννη, απόφαση που ελήφθη μετά και από συνεργασία της με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με το περιβάλλον της κυρίας Μπακογιάννη, υπήρξαν εμπόδια κατά τη διαδικασία του lobbying, τα οποία δεν είχαν παρουσιαστεί στην αρχή, με αποτέλεσμα η πρώην υπουργός Εξωτερικών να αναγκαστεί να αποσύρει την υποψηφιότητά της σε συνεννόηση με τη ΝΔ.

Ρεπορτάζ:

Γιώργος Ευγενίδης

Πάντως, η κυρία Μπακογιάννη θα παραστεί κανονικά στο συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη, κάτι που απορρέει και από το ρόλο της στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Πάντως, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (θα είναι ομιλητής σε πάνελ του ΕΛΚ με θέμα τον λαϊκισμό) είχε αναπτύξει έντονη κινητικότητα στο ευρωπαϊκό παρασκήνιο με το επιχείρημα πως είναι εν εξελίξει η διαδικασία εκλογής νέου πρόεδρου στη ΝΔ, με αποτέλεσμα η κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι ρευστό.

Συν τοις άλλοις, σύμφωνα με έτερη γραμμή πληροφόρησης και συγκεκριμένα ευρωπαϊκά κέντρα δεν ήταν τόσο θερμά στην ιδέα μιας υποψηφιότητας της κυρίας Μπακογιάννη, κάτι που φάνηκε κατά τη διαδικασία του lobbying.

Τούτων δοθέντων, η λίστα των υποψηφίων αντιπροέδρων, όπως την έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΛΚ είναι η κάτωθι:

Tobias BILLSTRÖM, Σουηδία

Anca BOAGIU, PNL, Ρουμανία

Kinga GÁL, FIDESZ, Ουγγαρία

Johannes HAHN, ÖVP, Αυστρία

Jyrki KATAINEN, Φινλανδία

David McALLISTER, Γερμανία

Dara MURPHY, Ιρλανδία

Paulo RANGEL, Πορτογαλία

Jacek SARYUSZ-WOLSKI, Πολωνία

Antonio TAJANI, Ιταλία

Marianne THYSSEN, Βέλγιο

Corien WORTMANN-KOOL, Ολλανδία

The post Δεν θα είναι υποψήφια αντιπρόεδρος του ΕΛΚ η Ντόρα – Το παρασκήνιο και τα εμπόδια στο lobbying appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα