Δεν προχωρά σε επιστράτευση στα πανεπιστήμια η κυβέρνηση -Έντονο παρασκήνιο στο Μαξίμου

Το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των απεργών διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων απορρίφθηκε σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Το koolnews.gr επικοινώνησε με ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν και πληροφορείται πως στη συνάντηση Σαμαρά-Αρβανιτόπουλου απορρίφθηκε το ενδεχόμενο επιστράτευσης στα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση εκτιμά πως είναι μια απόφαση που δεν θα βοηθήσει στην εκτόνωση της κατάστασης. Παράγοντες του Μαξίμου υπογραμμίζουν πως ο υπουργός έχει την απόλυτη στήριξη

του πρωθυπουργού ενώ και τις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια συνέχισης των διαπραγματεύσεων.

Το σενάριο της επιστράτευσης ήρθε στο προσκήνιο κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο και απερρίφθη.

Σημειώνεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη σημερινή γενική συνέλευσή τους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δύο νέες 24ωρες απεργίες την Παρασκευή, με αίτημα την αναστολή των κοινών υπουργικών αποφάσεων, και την προσεχή Δευτέρα, με αίτημα την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων.

Στο μεταξύ, σκληρή ανακοίνωση, κατά της παραπομπής του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεοδόση Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, εξέδωσε το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων στην οποία κάνει λόγο για «κλίμα εκφοβισμού και διώξεων».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα