Δεκα τόνοι με επικίνδυνα τοξικά απόβλητα στην Αττική Οδό

Τουλάχιστον 10 τόνους με επικίνδυνα τοξικά απόβλητα είχαν εναποθέσει άγνωστοι σε παράδρομο της Αττικής Οδού, στο 46ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Όπως διαπιστώθηκε, άγνωστοι δράστες και σε άγνωστο χρόνο, είχαν εναποθέσει στην άκρη του δρόμου 10 παλετοδεξαμενές, συνολικής χωρητικότητας 10 τόνων, με ελαιώδη πίσσα μαύρου χρώματος. Μάλιστα, είχε σημειωθεί διαρροή του περιεχομένου τους, τόσο στο οδόστρωμα όσο και σε παρακείμενο αμπελώνα.

Όπως αποφάνθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, το υλικό αυτό χαρακτηρίζεται επικίνδυνο και προκαλεί ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Η

ανακάλυψη έγινε το απόγευμα της Δευτέρας όταν -μετά από καταγγελία- κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής και επιθεωρητών της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.), μετέβησαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Από τους αρμόδιους φορείς έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τη συλλογή και απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Περιβάλλοντος και διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής.

The post Δεκα τόνοι με επικίνδυνα τοξικά απόβλητα στην Αττική Οδό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα