Χρυσοχοΐδης: Ανιστόρητοι και επιζήμιοι όσοι θέλουν έξοδο από το ευρώ

09:47 1/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Tην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης διαψεύδοντας παράλληλα τις «Κασσάνδρες» που μιλούν για αποχώρηση της χώρας από το κοινό νόμισμα, εξέφρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Υποδομών δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «ανιστόρητους και επιζήμιους» όσους υποστηρίζουν τη θεωρία περί αποχώρησης από το ευρώ ενώ τόνισε πως η χώρα μας θα είναι η πρώτη που θα ανακάμψει. Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης υπαινίχθηκε πως θα υπάρξει κούρεμα του ελληνικού χρέους κάνοντας λόγο «ρύθμιση του ζητήματος του χρέους» και επιστροφή της χώρας στις αγορές με στις αρχές του 2014.

Ακόμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε τις «ακραίες μονεταριστικές θεωρίες περί εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα» ως μη συμβατές με την πραγματικότητα ενώ θεώρησε απίθανο η χώρα να εγκαταλειφθεί από τους εταίρους της και να διολισθήσει σε πολιτικές περιπέτειες.

Ο υπουργός Υποδομών προέβλεψε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης ενώ επεσήμανε πως οι «Κασσάνδρες», όπως ο καθηγητής του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Κένεθ Ρόγκοφ, διαψεύδονται από την ίδια την πορεία των πραγμάτων.

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναγόρευσε σε υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τις εσωτερικές αντιστάσεις και υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή το μείζον για τη χώρα είναι να «να μην αποτελειωθεί μια ολόκληρη γενιά».

Keywords