Αλλαγή φρουράς στην κορυφή της Δικαιοσύνης- Ποιοι είναι τα «φαβορί»

09:47 1/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Νέα ηγεσία αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αναμένεται αύριο Παρασκευή να γνωστοποιήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο τον νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Εισαγγελία Αρείου Πάγου και πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ο υπουργός, αναμένεται να προτείνει για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία μάλιστα εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες θα είναι και η πρώτη γυναίκα που προκρίνεται ως εισαγγελέας σε αυτό το αξίωμα.

Πρόκειται για

την εισαγγελέα που παρέλαβε τα ηνία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου από τον προκάτοχό της, Ι. Τέντε, όταν εκείνος αποχώρησε από το Σώμα λίγο πριν την λήξη της θητείας του.

Πέρα το γεγονός ότι η κ. Κουτζαμάνη είναι το φαβορί, στο τραπέζι «παίζουν» ακόμα δύο ονόματα για την θέση, οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης και Νίκος Παντελής.

Στα δύο άλλα αξιώματα, επικρατέστερα θεωρούνται τα ονόματα του Μ. Θεοχαρίδη για την προεδρία του Αρείου Πάγου ενώ για πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας επικρατέστερος είναι ο αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Σ. Ρίζος.

Keywords
Τυχαία Θέματα