Χιονισμένα τοπία, γραφικά δρομάκια, απόλυτη ηρεμία! Ταξιδεύουμε στο Περτούλι [εικόνες]

15:08 4/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Σε υψόμετρο 1.150 μέτρων, στις πλαγιές του Κόζιακα, πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα χωριουδάκια του νομού Τρικάλων. Το Περτούλι αποκτά ολοένα και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές με τη φυσική του ομορφιά να ξεπερνά κάθε φαντασία.

Κατάφυτες παρειές, πυκνά δάση με έλατα, καταπράσινα λιβάδια και τρεχούμενα νερά πρωτοστατούν ενώ τα σπιτάκια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές και τις πέτρινες στέγες απλώνονται και στις δύο πλευρές του κεντρικού δρόμου. Από το σκηνικό δεν απουσιάζουν τα αρχοντικά, πολλά από τα οποία μάλιστα διαμορφώνονται σε ατμοσφαιρικούς ξενώνες ή ξενοδοχεία.

Μην

παραλείψεις να επισκεφθείς τα περτουλιώτικα λιβάδια, ένα απέραντο τοπίο ηρεμίας με άλογα που καλπάζουν, αγελάδες που βόσκουν ελεύθερες, ρυάκια και μικρές λιμνούλες.

Για τους καλοφαγάδες, το εν λόγω μέρος αποτελεί και πάλι μοναδική επιλογή με τα ταβερνάκια να κερδίζουν τις γευστικές εντυπώσεις. Ζαρκάδι με σταφίδες, κόκορας με χυλοπίτες, σπληνάντερο, κοκορέτσι και χωριάτικες πίτες συνθέτουν ένα απολαυστικό παζλ που πρέπει να δοκιμάσεις!

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Χιονισμένα τοπία, γραφικά δρομάκια, απόλυτη ηρεμία! Ταξιδεύουμε στο Περτούλι [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα