Χάρτινα εισιτήρια τέλος – Έρχονται τα ηλεκτρονικά και οι μπάρες στα ΜΜΜ

Το χάρτινο εισιτήριο μας... αφήνει χρόνους και σε έξι μήνες στη ζωή μας θα μπει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυτός είναι ο τρόπος που αποφασίστηκε από το υπουργείο Υποδομών πως είναι ο καλύτερος για να παταχθεί η λαθρεπιβίβαση και να τονωθούν τα οικονομικά των αστικών συγκοινωνιών Οι έλεγχοι δεν αποδίδουν τα

αναμενόμενα και αμφισβητούνται, ειδικά μετά το τραγικό περιστατικό του περασμένου Αυγούστου στο Περιστέρι και το θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονοου Θανάση Καναούτη. Έτσι, μπαίνει στη ζωή των επιβατών το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι μπάρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία» το νέο σύστημα θα αρχίσει την λειτουργία του τον Ιούνιο ενώ σταδιακά θα έχουν εγκατασταθεί στις εισόδους του Μετρό, του ΗΣΑΠ αλλά και στα λεωφορεία οι ειδικές μπάρες που θα εξασφαλίζουν την είσοδο μόνο σε περίπτωση που ο επιβάτης κατακυρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου με τη νέα ηλεκτρονική κάρτα.

Το καθεστώς των εισιτηρίων - Τί αλλάζει

Οι πολίτες θα μπορούν να «γεμίζουν» την κάρτα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είτε μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου με SMS. Μόνο για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια με SMS, ενώ σε περίπτωση ελέγχου θα επιδεικνύουν τα κινητά τους, αναφέρει το δημοσίευμα. H κάρτα κομίστρου θα μπορεί να χρησιμοποιείται συνέχεια, καθώς θα επαναφορτίζεται με πίστωση ίσης χρηματικής αξίας.

Oι επιβάτες θα ακυρώνουν τα εισιτήρια σε ψηφιακό, τερματικό μηχάνημα στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ στο Μετρό και στον ηλεκτρικό θα «χτυπάνε» την κάρτα τους τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο των σταθμών. Οι έλεγχοι των εισιτηρίων θα γίνονται με ειδική φορητή συσκευή, η οποία θα διαπιστώνει την εγκυρότητα και την πιστωτική επάρκεια της «έξυπνης κάρτας».

Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο έρχεται και ο διαχωρισμός της τιμής των αστικών διαδρομών σε ζώνες. Αυτό σημαίνει ακριβότερα εισιτήρια για τα προάστια και φτηνότερα για τις κεντρικές συνοικίες. Οι τιμές θα είναι οι ίδιες με τις ισχύουσες με πιθανή αύξηση της τάξης του 3-4%.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα