Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ: «Βγάζω το καπέλο» στους Έλληνες

16:29 9/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Αξιοθαύμαστες χαρακτηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και ο λαός της Ελλάδας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» ο Γκένσερ ανέφερε πως ο ελληνικός λαός «κατανοεί τις αναγκαιότητες της χώρας» και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «βγάζει το καπέλο του» για το θάρρος και τη δύναμή της κυβέρνησης της Ελλάδας και του λαού της.

Απαντώντας

αναφορικά με το αν η Ελλάδα έπρεπε να είναι στο ευρώ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας επισημαίνει πως αν και ο ίδιος ήταν πάντα υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έπρεπε, για την ένταξή της, να περιμένει για κάποιο ακόμη χρονικό διάστημα.

Σχολιάζοντας τις φωτογραφίες της Μέρκελ ως ...Χίτλερ που κρατούσαν στα χέρια τους Έλληνες διαδηλωτές, τις χαρακτήρισε απαράδεκτες, τονίζοντας ωστόσο πως επρόκειτο για μεμονωμένες περιπτώσεις διαδηλωτών.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών δηλώνει σίγουρος πως ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία θα παραμείνει και μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, καθώς είναι αισιόδοξος ότι το κόμμα του, οι Φιλελεύθεροι, θα εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζει την Άνγκελα Μέρκελ «εξαιρετική καγκελάριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα