Χάνεται εκτός απροόπτου το εξάμηνο – Νέες απεργίες διοικητικών σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Θλιβερό τέλος φαίνεται πως μπαίνει στο θρίλερ με το πανεπιστημιακό εξάμηνο στα δύο κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας, το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, καθώς νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι συνελεύσεις των διοικητικών υπαλλήλων και στα δύο ιδρύματα πριν από λίγη ώρα.Νωρίς το μεσημέρι εκδόθηκε η απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ, οι οποίοι ανακοίνωσαν πως συνεχίζουν τις

κινητοποίησεις έως την Πέμπτη 5/12 ενώ στην ίδια νόρμα κινήθηκαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι οποίοι πριν λίγη ώρα αποφάσισαν την κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων τους επίσης με 48ωρη απεργία έως την Πέμπτη οπότε και θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ αξιώνουν «αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης περί διαθεσιμότητας, άρση των πειθαρχικών διώξεων, κατάργηση των καταστάσεων διαθεσιμοτήτων αλλά και πολιτική απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με την οποία θα εξασφαλίζεται ότι δεν θα χαθεί καμία θέση».

Στο Πολυτεχνείο, η απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου ελήφθη με 168 ψήφους έναντι 128 ψήφων που έλαβαν οι προτάσεις των ΔΣ των δυο συλλόγων διοικητικών υπαλλήλων στο Ίδρυμα, τα μέλη των οποίων και πρότειναν να εξεταστούν οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας. Κατόπιν αυτού, ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Σίμος Σιμόπουλος αναμένεται να καλέσει σε συνάντηση τους Κοσμήτορες των Σχολών του Ιδρύματος για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το θέμα.

Στο πανεπιστήμιο Αθηνών ολοκληρώθηκε η συνέλευση των εργαζομένων, στην οποία εκπρόσωποι του συλλόγου του κλάδου δήλώσαν ότι κατα την χθεσινή συνάντηση τοπυς με τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τους προτάθηκε να ...ξαναγυρίσουν όλοι στις θέσεις τους. Όπως είπαν, ο υπουργός τους δήλωσε ότι κανείς δεν θα χάσει την θέση του, θα γυρίσουν στην εργασία τους με το 75% του μισθού τους όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα αναζητηθούν πόροι απο τον προυπολογισμό του Ιδρύματος για να εξοικονομηθεί το υπόλοιπο 25%, μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος για να τοποθετηθούν σε μια άλλη θέση.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα