Χάμιλτον και στη βροχή – Με το δεξί ξεκινά η Mercedes και φέτος στη Formula 1

Χθες οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά καλές, όμως σήμερα η βροχή έκανε την εμφάνισή της στο Άλμπερτ Παρκ. Οι πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της σεζόν κύλησαν έτσι για το μεγαλύτερο διάστημα τη διαδικασίας, με τη μάχη για την pole position να είναι μεγάλη και να αλλάζει πολλά χέρια στο φινάλε.

Τελικά, αυτός που την κατέκτησε ήταν ο Λιούις Χάμιλτον επιβεβαιώνοντας πως η Mercedes βρίσκεται φέτος ένα κλικ μπροστά. Ο Βρετανός έδωσε τεράστια μάχη με τον εξαιρετικό σήμερα Ντάνιελ Ρικιάρντο,

που αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη και άφησε πίσω τα προβλήματα της Red Bull στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης.

Ωστόσο, ο Αυστραλός δεν κατάφερε να βρεθεί στην pole για πρώτη φορά στην καριέρα του, τη στιγμή που αποθεώθηκε από το κοινό του. Τρίτος ήρθε ο Νίκο Ρόζμπεργκ με την έτερη Mercedes, με τον Γερμανό να μην μπορεί να πιάσει τους δύο πρώτους. Από εκεί και πέρα, καλά τα πήγε και ο Κέβιν Μάγκνουσεν, καθώς κατετάγη τέταρτος στο ντεμπούτο του στη Formula1.

Ακολούθησε ο Φερνάντο Αλόνσο, με τη Ferrari να παρουσιάζεται και πάλι μέτρια, παρά τις υψηλές προσδοκίες πριν από την έναρξη της σεζόν. Ο Ισπανός ήταν αυτός που πήγε τη Scuderia στο Q3, αφού ο Κίμι Ραϊκόνεν γλίστρησε προς το τέλος της δεύτερης περιόδου και κατέληξε στον τοίχο. Ο Iceman είχε την ευκαιρία για ένα καλό πλασάρισμα, όμως αυτό του τη στέρησε και έμεινε εκτός δεκάδας.

Το ίδιο ίσχυσε και για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, κάτι που δεν είναι και σύνηθες φαινόμενο. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δε θύμιζε σε καμία περίπτωση αυτόν των προηγούμενων χρόνων και δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του στο Q2. Όσον αφορά την υπόλοιπη δεκάδα, σειρά πήραν οι Ζαν Ερίκ Βερν, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Ντανιίλ Κβιάτ, με τον τελευταίο να κάνει επίσης καλό ντεμπούτο.

Έτσι, ο Χάμιλτον έχει το... πάνω χέρι ενόψει του αυριανού αγώνα για τη νίκη, τη στιγμή που άπαντες ελπίζουν να δουν έναν καλό αγώνα με πολλές μάχες. Βέβαια, θα παίξουν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες, οι οποίες σήμερα δυσκόλεψαν το έργο των πιλότων, που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν κάποιοι ακόμα και τα βρόχινα ελαστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα