Χάκερ έβγαλαν στη φόρα τους αριθμούς τηλεφώνων 4.6 εκατ. χρηστών του Snapchat

18:28 1/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Μια ομάδα από χάκερ υπέκλεψε μέσα από το application του Snapchat τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, τα username και τις περιοχές που μένουν 4.6 εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής και έβγαλαν στη δημοσιότητα τους αριθμούς κρατώντας κρυφά τα 2 τελευταία ψηφία, αφού ο σκοπός τους ήταν να επιστήσουν την προσοχή για μεγαλύτερη προφύλαξη από τέτοιες εφαρμογές κι όχι να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα.

Πριν από λίγες μέρες οι υπεύθυνοι της εφαρμογής είχαν δεχτεί προειδοποιήσεις για να αυξήσουν την ασφάλειά τους και είχαν υποσχεθεί ότι θα το έκαναν σύντομα, αλλά

τελικά οι χάκερ βρήκαν πιο δραστικό τρόπο να κινητοποιήσουν τον κόσμο.

Οι χάκερ απέκρυψαν τα δύο τελευταία ψηφία με την αιτιολογία ότι στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όσων χρησιμοποιούν αυτή οι παρεμφερείς εφαρμογές.

«Αυτές οι πληροφορίες αποκτήθηκαν μέσω του πρόσφατου patch Snapchat και μοιράζονται στο κοινό για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα. Οι ιθύνοντες την εταιρεία ήταν πολύ διστακτικοί στις προειδοποιήσεις μας μέχρι που ήταν πλέον πολύ αργά και οι εταιρείες που εμπιστεύονται με τις πληροφορίες μας θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές όταν ασχολούνται με αυτό. Προς το παρόν, έχουμε λογοκρίνει τα δύο τελευταία ψηφία των αριθμών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το spam και η κακοποίηση. Η ομάδα δήλωσε ότι θα εξετάσει την κοινοποίηση από την αρχική βάση δεδομένων, χωρίς τα αναθεωρημένο ψηφία, υπό ορισμένες περιστάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα