Μπουτάρης: Δέχθηκα απειλές αφότου σχολίασα την Χρυσή Αυγή – Θα λέω τη γνώμη μου ελεύθερα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μίλησε μεταξύ άλλων για τη Χρυσή Αυγή που εκτιμά πως πρόκειται για εγκληματική οργάνωση αλλά και για τα ερείσματά του κόμματος στο σημερινό εκλογικό σώμα τα οποία τα αποδίδει σε νεοναζιστές, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Lifo, με αφορμή την μήνυση που υπεβλήθη εναντίον του.

«Στο

Δημοτικό Συμβούλιο, στις αρχές του '12 είπα κάτι για το οποίο έφαγα και μια μήνυση, που πήγε στο αρχείο επειδή δεν τεκμηριώθηκε. Είπα πως ντρέπομαι, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη που η ΧΑ παίρνει τέτοια ποσοστά. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη που υπέστη τη θύελλα του ναζισμού και έζησε τον αφανισμό της εβραϊκής κοινότητας της πόλης μας. Μ' αφήνει παγερά αδιάφορο η όποια αντίδραση της Χ.Α. -με πήραν 3-4 τηλέφωνα άγνωστοι στο σπίτι και με βρίζαν και με ψιλοαπειλούσαν. Δε νομίζω ότι κινδυνεύω και δεν σταμάτησα ποτέ να λέω τη γνώμη μου ελεύθερα», εκτίμησε ο κ. Μπουτάρης.

Σε άλλο σημείο παρατήρησε πως «το ότι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό νεοναζιστών στην Ελλάδα είναι γεγονός. Το ότι έφτασαν όμως να την ψηφίζουν 500.000 Έλληνες, επειδή τους έταξε λαγούς με πετραχήλια, καθαρότητα του έθνους και δεν ξέρω 'γω τι άλλο είναι ανησυχητικό. Δεν πιστεύω ότι αυτοί έχουν ναζιστική ιδεολογία, αλλά το έκαναν ως αντίδραση στην κρίση αλλά και στο πρόβλημα των μεταναστών - ναι, υπάρχει πρόβλημα μεταναστών στη χώρα, και ειδικά στην Αθήνα. Το τι πρέπει να γίνει... Πρώτα να ξεφύγουμε από την κρίση, που δεν είναι βέβαια μόνο στο χέρι μας. Το δεύτερο είναι να γίνει μια συστηματική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας. Να τους μαθαίνουμε πού οδήγησαν αυτά τα συστήματα, τα ναζιστικά, τα ολοκληρωτικά, οι δικτατορίες κάθε τύπου. Να τους μάθουμε την αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα