Μπλακ τζακ με εικο-Σιένα ο Θρύλος – Άλλη μια ανατροπή για τον Ολυμπιακό, άλλη μια νίκη με Kill Bill

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, τη Σιένα και για 38 λεπτά βρισκόταν μπροστά στην πρώτη του φετινή ήττα, η οποία δε θα του στοίχιζε σε τίποτα, αλλά ο Σπανούλης μίλησε και πάλι στο τέλος, πάλι με ένα σκοτωμένο τρίποντο για το πρώτο προβάδισμα στο ματς και η ομάδα του Μπαρτζώκα έπιασε 21 στις νίκες.

Συνήθεια που έγινε λατρεία έχουν καταντήσει οι νίκες στο φινάλε για το φετινό Ολυμπιακό

με τελευταίο θύμα του τη Σιένα για την 9η αγωνιστική της Α΄φάσης των ομίλων. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν για άλλη μια φορά να κυνηγάνε στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ακόμα και διψήφιες διαφορές (43-57 στο 29΄), ενώ σημείωσε ένα ανεπανάληπτο 11/11 σουτ στην 4η περίοδο.

Όμως, παρά το άδειο ΣΕΦ, παρά το αδιάφορον του ματς και το ότι η ήττα δε θα σήμαινε τίποτα, παρά τις απουσίες Μπέγκιτς, Πρίντεζη, η νοοτροπία της ομάδας, το refuse to lose και η τρομερή κατάσταση του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πέτυχε στο 38΄το καθοριστικό τρίποντο για το προσπέρασμα (74-73), ο Ολυμπιακός πέτυχε την 21η νίκη, παρέμεινε αήττητος και με μια αγωνιστική να μένει, ετοιμάζεται για το θανατηφόρο σταύρωμα με τη Φενέρμπαχτσε και τη Μπαρτσελόνα στην επόμενη φάση.

Εκτός από το Σπανούλη που είχε 16π., 2 ασίστ και 12 (!) κερδισμένα φάουλ, ο Περπέρογλου είχε καταλυτική παρουσία με 18 πόντους , 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 ασίστ. Οι Πειραιώτες σούταραν με 56% στα δίποντα (17/30), 38% στα τρίποντα (8/21) και 64% στις βολές (20/31) που ήταν για αρκετή ώρα η αχίλλειος πτέρνα τους, ενώ είχαν 13 λάθη και 15 ασίστ.

Κορυφαίος της Σιένα, αλλά και του αγώνα γενικότερα, ήταν ο τρομερός Έρικ Γκριν που σκόραρε 28 πόντους με 8/15 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 3/4 βολές σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα