Μπετόν ο Σόιμπλε: Χωρίς Τρόικα δεν υπάρχει τίποτε να συζητήσουμε, ούτε παράταση ούτε χρήματα

Την ώρα που ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έμπαινε στο Μέγαρο Μαξίμου για μια πρώτη διερευνητική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προχωρούσε σε εξαιρετικά σκληρές και απόλυτες δηλώσεις για την Ελλάδα.

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα δημοσιεύματα του διεθνούς

Τύπου για τις σκέψεις του κ. Σόιμπλε [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ], ο εκπρόσωπός του ήταν σαφής: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δοθεί παράταση, τεχνική ή μη στην Ελλάδα, πέραν της 28ης Φεβρουαρίου αν δεν προβεί η Ελλάδα σε σαφή και καθαρή δήλωση ότι προτίθεται να συνεχίσει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα και να δεχθεί την αξιολόγησή της από την Τρόικα.

Δήλωσε ότι η υποχρέωση που έχει η Τρόικα είναι να διαπιστώσει αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προκειμένου να ολοκληρωθεί το Μνημόνιο και στη συνέχεια. Χωρίς αυτό, προσέθεσε δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για οποιαδήποτε συζήτηση.

Επισημαίνοντας ότι η γενναιοδωρία της Γερμανίας έφτασε στα απόλυτά όριά της συμπλήρωσε ότι «οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνο όταν μπορεί κάποιος να βασιστεί σε αυτές», υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται αλληλεγγύη στην Ευρώπη, αλλά και η Γερμανία και η ΕΕ «δεν εκβιάζονται».

Παράλληλα, δε, χαρακτήρισε εξωπραγματική κάθε συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους ή για διεθνή διάσκεψη.

The post Μπετόν ο Σόιμπλε: Χωρίς Τρόικα δεν υπάρχει τίποτε να συζητήσουμε, ούτε παράταση ούτε χρήματα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα