«Μπερλουσκόνι της Γαλλίας» η Λε Πεν προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

Η ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος εφαρμόζει τακτικές που μας είχε συνηθίσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφού επιστρατεύει για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ένα πρώην μοντέλο που είχε λάβει μέρος και στο γαλλικό X-Factor και έχει προκαλέσει με αυτή την κίνηση θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία.

Ο 24χρονος Μπρούνο Κλαβέ είναι γνωστός στις πασαρέλες της Γαλλίας

και έχει γίνει κεντρικό πρόσωπο σε καμπάνια εσωρούχων του Armani, ενώ είχε λάβει μέρος και στο X-Factor. Πλέον, ετοιμάζεται για το στίβο των εκλογών μέσα από τις τάξεις του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν.

Οι αντιδράσεις εντός του κόμματος από τη στήριξη της Λε Πεν στον Κλαβέ είναι έντονες λόγω του παρελθόντος του που ουδεμία σχέση έχει με τις αξίες και την ιδεολογία της παράταξης. Ο ίδιος πάντως δείχνει αποφασισμένος.

«Δεν πιστεύω ότι το παρελθόν μου μπορεί να αποτελέσει βάρος. Οι σέξι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν πολλά χρόνια όταν δεν είχα ασχοληθεί με την πολιτική. Πιστεύω πως οι ψηφοφόροι του Εθνικού Μετώπου είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους έκανα εκείνες τις φωτογραφίσεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα ζητήσω συγγνώμη».

Οι δημοσιογράφοι στηλιτεύουν τη στάση της Λε Πεν απέναντι στον Κλαβέ, όταν στο παρελθόν είχε κριτικάρει έντονα τον πρεσβευτή της Τυνησίας, Μπορίς Μπουαλόν, του οποίου είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες όπου απεικονιζόταν με αποκαλυπτικά μαγιό.

Ο διευθυντής της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος στο Παρίσι, Νικολά Μπαί, δήλωσε: «Είναι δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Ο Μπουαλόν είχε δημοσιεύσει τη φωτογραφία όσο ήταν πρεσβευτής. Ο δικός μας υποψήφιος άλλαξε τρόπο ζωής».

Ο Κλαβέ πάντως, συμπορεύεται απόλυτα με τις ιδέες του κόμματος και όπως λέει τον έχει κερδίσει ολοκληρωτικά η ηγετική φυσιογνωμία της Λε Πεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα