Αξίζει να τη δοκιμάσεις! Σούπα κολοκύθας με κρέμα γάλακτος

Νόστιμη και ιδιαίτερη η σούπα κολοκύθας έχει γίνει ένα από τα must πιάτα της εποχής. Ειδικά όταν προσθέτεις και λίγη κρέμα γάλακτος, που χαρίζει εξτρά πινελιές γεύσης.

Υλικά

1.200 γραμμ. κίτρινη κολοκύθα1 πατάτα1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 κουταλιές ελαιόλαδο1 πρέζα μοσχοκάρυδοΑλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια το γαρνίρισμα1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή4 κουταλιές γιαούρτι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε καλά την κολοκύθα από τη φλούδα, τους σπόρους και τις ίνες και ψιλοκόβουμε τη σάρκα της σε καρέ. Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε

κι εκείνη σε καρέ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 2-3΄. Προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και ανακατεύουμε να λαδωθούν. Τέλος, προσθέτουμε την πατάτα και νερό ή ζωμό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 25-30’, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Πολτοποιούμε τη σούπα με τη ράβδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ. Βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά κρέμα γάλακτος- γιαούρτι και απολαμβάνουμε.

The post Αξίζει να τη δοκιμάσεις! Σούπα κολοκύθας με κρέμα γάλακτος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα