Αβραμόπουλος σε Βενιζέλο: Εγώ ασχολούμαι με την εξωτερική πολιτική και όχι εσύ

Ένα δείπνο έμελλε να είναι η αφορμή για έντονη κριτική προς τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Πιο συγκεκριμένα, προ ημερών συνταξιούχοι διπλωμάτες παρέθεσαν δείπνο στον Υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με το μενού να είναι έντονα πολιτικό και να περιέχει ευθείες βολές εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πιο συγκεκριμένα,

έμπειροι διπλωμάτες εμφανίζονται ενοχλημένοι, μιας και ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται να ασκεί περισσότερο καθήκοντα Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας τα ζητήματα της ελληνικής διπλωματίας στον αυτόματο πιλότο. Όλα αυτά μάλιστα σε μια περίοδο που η Ελλάδα θα μπορούσε, όπως λέγεται, να αναβαθμίσει το διεθνές της κύρος, αναλαμβάνοντας διπλωματικές πρωτοβουλίες και για την κρίση στην Ουκρανία, με την ιδιότητα της προεδρεύουσας χώρας της Ε.Ε.

Μάλιστα, σε διπλωματικούς κύκλους φαίνεται να υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και για την «επιφανειακή προσέγγιση» των εθνικών θεμάτων, την ώρα που διαμορφώνεται το πλαίσιο για μια συμφωνία για την Κύπρο. Έτσι, όχι μόνο πρώην αλλά και εν ενεργεία διπλωμάτες, δηλώνουν ενοχλημένοι από το γεγονός πως ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται να βάζει τα καθήκοντά του ως Υπουργός Εξωτερικών σε δεύτερη μοίρα.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος απέφυγε να απαντήσει άμεσα, μιας και δεν θέλει να ξανανάψει το φιτίλι της σύγκρουσης με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Πάντως, συνεργάτες του υπενθυμίζουν με νόημα πως ο κ. Αβραμόπουλος συναντά σχεδόν σε καθημερινή βάση πρέσβεις και έχει ενημέρωση από πρώτο χέρι για τα τεκταινόμενα εκτός των ορίων της χώρας…

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα