Ασυγκίνητοι από την ερμηνεία της Σκάρλετ Γιόχανσον στις Χρυσές Σφαίρες – Εκτός υποψηφιοτήτων

Η ηθοποιός κατάφερε φέτος να κάνει ένα μοναδικό ρεκόρ και να μπει στις υποψηφιότητες για Όσκαρ Ερμηνείας χωρίς να εμφανίζεται σε καμία σκηνή, αφού ο ρόλος της απαιτούσε μόνο τη φωνή της. Η Σκάρλετ δίνει τη φωνή της σε ένα λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή του Χοακίν Φίνιξ, στην ταινία «Σαμάνθα» και η ένταση της ερμηνείας της συγκλόνισε τους πάντες, εκτός από τους υπεύθυνους στις Χρυσές Σφαίρες που δεν τη συμπεριέλαβαν στις υποψηφιότητες

για Καλύτερη Ερμηνεία.

Ο λόγος; Τα βραβεία της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου περιλαμβάνουν μέσα στους όρους συμμετοχής στις υποψηφιότητές τους, την προϋπόθεση της εμφάνισης του ηθοποιού στην ταινία. Το σκεπτικό αυτό βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι φωνές των πρωταγωνιστών φιλτράρονται αρκετά με ψηφιακά μέσα, ώστε από μόνη της μια φωνητική ερμηνεία δεν είναι αρκετά «αυθεντική» για να συγκριθεί με μια συνολική παρουσία.

Ανάλογες συζητήσεις είχαν γίνει και με τις stop – motion ερμηνείες του Άντι Σέρκις ως Γκόλουμ του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και Σίζαρ του «Πλανήτη των Πιθήκων». Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ δύσκολο μια ερμηνεία αποκλειστικά φωνητική, ή υποβοηθούμενη από ηχητικά και οπτικά εφέ να φτάσει στις τελικές υποψηφιότητες.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα