Αστυνομικοί και επιχειρηματίες, πλήρωναν για να δουν ζωντανά βιασμούς ανηλίκων

Δύο αστυνομικοί, ένας επιχειρηματίας, δύο ιδιωτικοί υπάλληλοι και μία ανύπαρκτη εταιρεία, «παρήγγειλαν» να δουν ζωντανά τους βιασμούς μικρών παιδιών μέσω ιστοσελίδας παιδοφίλων στις Φιλιππίνες. Πλήρωσαν μέσω paypal με σκοπό τη θέαση live streaming υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τις Φιλιππίνες.

Μετά την επιβεβαίωση της πληρωμής με κωδικό που τους στάλθηκε, «μετακινήθηκαν» σε κανάλια του Skype, όπου είδαν σε πραγματικό χρόνο την κακοποίηση βρεφών και παιδιών.

Αυτό που έως σήμερα είχε διαπιστωθεί σε χώρες του εξωτερικού, ήρθε στην Ελλάδα.

Προηγήθηκε σχετική ενημέρωση από την Interpol, που αφορούσε στον εντοπισμό έξι χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πλήρωναν από 10ο έως 2.500 ευρώ

Με έκπληξη φαίνεται να διαπίστωσαν ότι οι συγκεκριμένοι χρήστες είχαν καταβάλλει χρηματικά ποσά που κυμάνθηκαν από 100 έως και 2.500 ευρώ προκειμένου να δουν σε απευθείας σύνδεση, αποτρόπαιους βιασμούς βρεφών (6 μηνών-1 χρόνου) και παιδιών ηλικίας από 4 έως 9 χρόνων.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί, ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις-έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο και συγκεκριμένα στις οικίες πέντε Ελλήνων, ηλικίας 26, 27, 34, 39 και 65 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση ζωντανής μετάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατόπιν πληρωμής.

Ο 26χρονος είναι αστυνομικός που υπηρετεί στην Τροχαία και ο 34χρονος στην Κρατική Ασφάλεια.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο ένστολοι υποστηρίζουν ότι πλήρωσαν για να δουν πορνό ενηλίκων και όχι παιδική κακοποίηση.

Ο 65χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, φέρεται να είναι επιχειρηματίας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ο οποίος στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για πορνογραφία. Στις περιπτώσεις του 27χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου και του 65χρονου, οι οποίοι απουσίαζαν από τις κατοικίες τους, η σχετική ταυτοποίηση αναμένεται να προσδιοριστεί από την εξέταση των πειστηρίων που κατασχέθηκαν. Ο 39χρονος εισοδηματίας-ιδιωτικός υπάλληλος εντοπίστηκε στο Πειραιά.

Το 6ο στίγμα, βγαίνει σε εταιρεία, η έδρα και τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί.

Κατασχέθηκαν οι υπολογιστές

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 39χρονου, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σπίτι του 27χρονου, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στο σπίτι του 65χρονου, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σπίτι του 34χρονου και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στο σπίτι του 26χρονου.

Στις περιπτώσεις του 39χρονου, του 34χρονου και του 26χρονου δράστη ταυτοποιήθηκε η πληρωμή χρηματικού ποσού σε λογαριασμό paypal, τις επίδικες ημεροχρονολογίες και αναμένεται από την Interpol η αποστολή του επίμαχου υλικού κακοποίησης καθώς και τα χρηματικά ποσά, που πιστώθηκαν μέσω της πληρωμής paypal στους δράστες, οι οποίοι είχαν έδρα τις Φιλιππίνες.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν αρμοδίως, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή ανάλυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα