Άρχισαν τα όργανα…

Ίσα ίσα που πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από τα υπόλοιπα κόμματα. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

Και πριν καλά καλά προλάβουν να ανακοινωθούν τα ονόματα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση, ξεκίνησαν και οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς την “μνημονιακή” και δείχνοντας τις κόντρες που θα ακολουθήσουν. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα… 

Πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ

εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία λέει ότι “η νέα κυβέρνηση δεν σκοπεύει να βαδίσει έξω από το μνημονιακό δρόμο. Τόσο οι επιλογές των προσώπων στα Υπουργεία, όσο και οι διαφαινόμενες προγραμματικές συγκλίσεις των τριών κομμάτων, δείχνουν μια κυβέρνηση με σαφές δεξιό περιεχόμενο και προσανατολισμό, στηριζόμενη κατά κύριο λόγο από τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπεράσπιση και την υλοποίηση των πιο ακραίων και αντιλαϊκών πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου. “ Την απαρτίζουν εκπρόσωποι των τραπεζών που υπηρετούν το σύστημα των τοκογλύφων διεθνών συναδέλφων τους”. Πάνω κάτω ίδια και η αντίδραση του ΚΚΕ, που λέει ότι “η νέα συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση. Η αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατέψει το λαό από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Μόνο η λαϊκή συσπείρωση και πάλη μπορεί να παρεμποδίζει, να ανατρέπει αντιλαϊκά μέτρα”.

Όσο για το ΛΑΟΣ; “Προβληματίζει η μίξη Σημιτικών, Αριστερών, Νεοδημοκρατών και ΠΟΛ.ΑΝ. Απουσιάζουν οι Καραμανλικοί και η όποια πατριωτική δεξιά υπάρχει εντός ΝΔ. Δυστυχώς δεν πρόκειται για λυκαυγές, αλλά για λυκόφως”.

Keywords
Τυχαία Θέματα