Αποθεωτικές κριτικές στο Φεστιβάλ των Καννών για το Xenia του Πάνου Κούτρα [βίντεο]

Λίγο μετά τα πολύ καλά λόγια που ακούστηκαν για την ταινία του από Έλληνες κριτικούς, αλλά και δημοσιογραφικές ιστοσελίδες του εξωτερικού, το Xenia του Πάνου Κούτρα απέσπασε πολύ θετικές κριτικές απ΄όσους το παρακολούθησαν στην πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών.

Όπως αναφέρει το Cinemag.gr, η ταινία έλαβε ένα πολύ θερμό χειροκρότημα και αποτυπώνει μια Ελλάδα

χωρίς ξενοφοβία, όπου όλοι έχουν την ευκαιρία τους να κυνηγήσουν το όνειρο τους.

Ο 15χρονος Ντάνι, ένα χαρισματικό, εξωστρεφές γκέι αγόρι, που κουβαλά παντού μαζί του το κατοικίδιο κουνέλι του, φτάνει στην Αθήνα από την Κρήτη για να πληροφορήσει το 17χρονο αδερφό του, τον Οδυσσέα, για τον πρόσφατο θάνατο της Αλβανίδας μητέρας τους, όπως και για το γεγονός ότι ο εδώ και πολλά χρόνια εξαφανισμένος βιολογικός τους πατέρας (ο οποίος, ως Έλληνας, μπορεί να τους δώσει την ιθαγένεια αναγνωρίζοντάς τους) ζει πια στη Θεσσαλονίκη.

Καθώς ο Οδυσσέας θα θεωρείται απελάσιμος μετά τα 18α γενέθλιά του σε λίγες μέρες, απρόθυμα συμφωνεί να ξεκινήσουν για τη Θεσσαλονίκη, όπου διοργανώνεται και ένας τηλεοπτικός διαγωνισμός ταλέντου.

Φυσικά, ο Ντάνι ξέρει ήδη ποιο τραγούδι θα πει ο αδερφός του: το αγαπημένο της μητέρας τους από την αγαπημένη της (και τους) τραγουδίστρια, την Πάτι Πράβο, που έκανε καριέρα την δεκαετία του '60.


Keywords
Τυχαία Θέματα