Απόρρητη έκθεση: Έχουμε ορυκτό πλούτο αξίας 1,3 τρισ!

Κοιτάσματα που μπορεί να αποφέρουν στην χώρα μας πόρους ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται πως διαθέτει ο υποθαλάσσιος χώρος της Ελλάδας υποστηρίζει απόρρητη έκθεση που παρέδωσαν στο πρωθυπουργό τρεις Έλληνες καθηγητές.

Η έκθεση αυτή που υπογράφεται από τους επιστήμονες Ηλία Κονοφάγο , Αντώνη Φώσκολο και Νίκο Λυγερό, περιγράφει όλες τις ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με την Real News,

η έκθεση παραδόθηκε από τους ίδιους τους καθηγητές στα χέρια του πρωθυπουργού και επισημαίνεται ότι η πολιτεία πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε ουσιαστικές συνομιλίες με τα γειτονικά κράτη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και τη δημιουργία του κατάλληλου πολιτικού κλίματος.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως μόνο η αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης μπορούν να αποφέρουν έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ εαν συνυπολογιστεί και η πιθανότητα ανακάλυψης πετρελαίου το όφελος θα εκτιναχθεί στα 1,3 δισ. δολάρια

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από την έκθεση της Deutsche Bank που έκανε λόγο για γεωλογικές έρευνες που αν επαληθευτούν θα αποφέρουν στην Ελλάδα σημαντικά κέρδη και θα την καταστήσουν σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα