Αποκλειστικό: Τι λέει το περιβάλλον Παπαδήμου για τα 6.000 ευρώ χρέος – Θα βγάλει ανακοίνωση ο πρώην πρωθυπουργός

Να ρίξουν φως στην υπόθεση που σπιλώνει το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, προσπαθούν συνεργάτες και άτομα που βρίσκονται στο στενό κύκλο του πρώην πρωθυπουργού, όσον αφορά την υπόθεση που έχει να κάνει με οφειλή του η οποία ανέρχεται στα 6.233,16 δολάρια.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Άτομα από τον στενό κύκλο του Λουκά Παπαδήμου

αποκάλυψαν στο koolnews.gr πως ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να βγάλει ανακοίνωση επί του θέματος εντός της ημέρας, δίνοντας όμως ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση. Συγκεκριμένα ειπώθηκε πως το χρέος του ήταν ουσιαστικά στα 3.000 δολάρια και αφορούσε κοινόχρηστα για διαμέρισμα στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ στο οποίο ο Λουκάς Παπαδήμος διέμενε. Όπως πληροφορηθήκαμε από την συγκεκριμένη πολυκατοικία χρωστούσαν τα κοινόχρηστα και άλλοι ένοικοι, έτσι ο ιδιοκτήτης ανέθεσε σε έναν δικηγόρο να διαχειριστεί την υπόθεση και να συλλέξει τις οφειλές.

Η υπόθεση χρονολογείται εν μέσω της κρίσης στις ΗΠΑ, το 2010, και σύμφωνα με τις πληροφορίες του koolnews.gr, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν δύνατο να ανταποκριθεί εκείνη την περίοδο στις υποχρεώσεις αυτές για δύο βασικούς λόγους. Αφενός, τα οικονομικά του διαμερίσματος στην παλιά αυτή πολυκατοικία χειριζόταν η σύζυγός του και αφετέρου αυτή για λόγους υγείας δεν μπορούσε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Έτσι η ειδοποίηση η οποία εστάλη στο διαμέρισμα δεν έφτασε ουσιαστικά ποτέ στον κ. Παπαδήμο ο οποίος βρισκόταν στην Γερμανία με την οικογένειά του να μην είναι ενήμερη για το χρέος.

Το ποσό που αρχικά ήταν στα 3.000 δολάρια έφτασε στα 6.000 δολάρια λόγω συμψηφισμού της αμοιβής του δικηγόρου αλλά και των προσαυξήσεων που ζητούσε ο εν λόγω δικηγόρος. Τελικά η υπόθεση έληξε όταν η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού κατάφερε και ταξίδεψε στην Μασαχουσέτη όποτε και ενημερώθηκε για την οφειλή την οποία και εξοφλήθη στο ακέραιο σύμφωνα

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει δημιουργήσει περίεργες εντυπώσεις γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ γίνονται αναφορές για χρέος του προς το δημόσιο, ή εμπλοκή δικαστηρίου στην συγκεκριμένη υπόθεση. Η παρανόηση έχει προκληθεί λόγω του ονόματος της περιοχής του διαμερίσματος η οποία είναι «District Court Department», όπου Court σημαίνει Δικαστήριο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα