Αποφασισμένος ο Σαμαράς: Θα συνεχίσω όπως και να έχει

Αποφασισμένος να συνεχίσει το κυβερνητικό έργο, ακόμη και χωρίς τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του.

"Προτεραιότητα ήταν να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία. Το χρόνο που πέρασαν έγιναν πολλά. Δεν θυμίζει τίποτα την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα πέρυσι", σημείωσε ο πρωθυπουργός,

ενώ τόνισε πως πρέπει να τελειώνει αυτή η δοκιμασία το συντομότερο.

"Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος", ενώ υπογράμμισε πως "έκανα προσπάθειες για να βρεθεί η λύση".

Ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε πως "κατά τη χθεσινή συνάντηση υπήρξε συμφωνία να υπάρξει λύση. Το υπ. Οικ. θα προσλάμβανε με τρίμηνες συμβάσεις όσους χρειαζόταν. Δέχθηκα ο αριθμός των εργαζομένων να φτάσει τις 2000. Είχαμε συμφωνήσει να ψηφιστεί το νέο πλαίσιο της Ραδιοτηλεόρασης, με έναν νέο υφυπουργό που θα προέρχεται από τα άλλα κόμματα και τη συνδρομή του τεχνικού συμβούλου από το εξωτερικό, ακόμη και από το BBC. Το μαύρο από τις συχνότητες θα φύγει αλλά στο αμαρτωλό παρελθόν δεν θα επιστρέψουμε".

Σχολιάζοντας τη διαφωνία που προέκυψε, ο πρωθυπουργός τόνισε πως "ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να μην στηρίξουν την λύση αυτή. Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί όπως ξεκινήσαμε. Θα προχωρήσω όπως και να έχει. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια. Ελπίζουμε στη στήριξη και της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Βενιζέλος θαρραλέα στήριξε την λύση αυτή. Και έχει δίκιο όταν λέει ότι κάποιοι σηκώνουν το βάρος της ευθύνης και κάποιοι εμφανίζονται μόνο κατά περίσταση. Κανείς δεν θέλει εκλογές αυτή τη στιγμή. Αλλά κανείς δεν θέλει ακυβερνησία. Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί όπως ξεκινήσαμε αλλά θα συνεχίσω όπως και να έχει. Ελπίζουμε και στη στήριξη της ΔΗΜΑΡ".

Ολοκληρώνοντας, ο πρωθυπουργός εμφανίσθηκε αποφασισμένος να συνεχίσει λέγοντας πως "σήμερα κλείσαμε έναν χρόνο ως κυβέρνηση. Μας μένουν άλλα τρία. Θα τα εξαντλήσουμε για το καλό του ελληνικού λαού".

Keywords
Τυχαία Θέματα