Απόφαση-ανάσα για άνεργη οικογένεια – «Απαλλάσσεται» από δάνειο 98.341 ευρώ

Άνεργη οικογένεια στο Λασίθι της Κρήτης «απαλλάχτηκε» από το δάνειο ύψους 98.341 ευρώ από το Ειρηνοδικείου Σητείας, ενώ σύμφωνα με την απόφαση ορίστηκαν μηδενικές μηνιαίες καταβολές ενώ εξαιρείται από τον πλειστηριασμό η κύρια κατοικία.

Το μοναδικό εισόδημα της οικογένειας ανερχόταν στα 150 ευρώ μηνιαίως, από τον μισθό της καθαρίστριας κόρης, ποσό που δεν μπορούσε να τους εξασφαλίσει ούτε τα απαραίτητα για την τροφή τους, πόσο μάλλον να τους επιτρέψει να ξεχρεώσουν το δάνειο που όφειλαν.

Με τη βοήθεια της Ένωσης

Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οικογένεια κατέφυγε στο δικαστήριο που τελικά με μια ιστορική απόφαση την "απάλλαξε" χωρίς να καθορίσει δόσεις για το χρέος.

Από την τετραμελή οικογένεια εργάζεται μόνο η μία ενήλικη κόρη ως καθαρίστρια αλλά τα εισοδήματά της δεν ξεπερνούν τα 150 ευρώ. Η οικογένεια κερδίζει 1000 ευρώ το χρόνο από επιδότηση ελαιόλαδου στο όνομα της μητέρας. Ο πατέρας είχε πάρει στεγαστικό δάνειο συνολικής οφειλής 98.341 ευρώ, τα οποία όσο εργαζόταν ήταν σε θέση να αποπληρώνει.

Το δικαστήριο προχώρησε σε επαναπροσδιορισμό της δίκης , μετά από δεκάμηνο, για επανεξέταση τυχόν διαφοροποίησης των εισοδημάτων του δανειολήπτη και ενδεχομένης βελτίωσης ώστε να οριστούν οι προβλεπόμενες καταβολές.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα