Από το ψάρι στο κινέζικο: Φαγητό στο… χέρι

Το φαγητό στα όρθια αποκτά νέα διάσταση. Εμφανίζεται στην πιο γκουρμέ εκδοχή του και αφήνει πίσω το θρυλικό σουβλάκι. Όπως μαρτυρά το όνομά του, στο «Fish + Chips αλλά… ελληνικά», μπορείς να βρεις τηγανητό ψάρι και πατάτες, που συχνά συνοδεύονται από μαγιονέζα ή σος ταρτάρ. Ο Σταύρος και ο Δημήτρης, δίνουν την ευκαιρία να απολαμβάνετε fish & chips της ώρας, ενσωματωμένο στα ελληνικά δεδομένα. Αυτό σημαίνει

ότι το μενού περιλαμβάνει μαρίδα, αθερίνα και γαύρο. Πέραν του κλασσικού, υπάρχει το τέλειο fish burger, calamari strips και διάφορα tortilla wraps, όπως αυτό με την κοκκινιστή χειροποίητη σάλτσα με ολόκληρες γαρίδες ή αυτό με τον μπακαλιάρο. Οι σάλτσες και οι σος έχουν ξεχωριστή θέση σε αυτό το μαγαζί, με την σος Picalilly, να ξεχωρίζει. Οι τιμές είναι χαμηλές, δεδομένου μάλιστα ότι όλα τα προϊόντα είναι αρίστης ποιότητας, όπως το φιλέτο μπακαλιάρου COD, που είναι το καλύτερο στον κόσμο, και δεν υπάρχει τίποτα προτηγανισμένο.

Αν μέχρι πρότινος το Hot Dog ήταν συνδεδεμένο με τον όρο «βρώμικο», στο «Just Dogs» απλά θα αναθεωρήσεις. Σε περιμένουν τα πιο λαχταριστά hot dogs της πόλης, με αφράτα ψωμάκια και καλοψημένα λουκάνικα για όλα τα γούστα. Εσυ δεν έχεις παρά να επιλέξεις ανάμεσα σε αυθεντικό chili cheese dog, αν προτιμάς τις καυτερές γεύσεις, με καραμελωμένο κρεμμύδι, λιωμένο τυρί cheddar, ξεροψημένο bacon και chili sauce, New Yorker με μοσχαρίσιο λουκάνικο Φρανκφούρτης, Greek dog αν επιμένεις ελληνικά και Diet dog, αν προσέχεις τη διατροφή σου. Οι twister potatoes συνοδεύουν ιδανικά κάθε επιλογή, ενώ τα cupcakes σε γλυκαίνουν. Το μενού περιλαμβάνει επίσης δύο ειδών burger, βασισμένα σε αυθεντική αμερικάνικη συνταγή.

Η Ακρόπολη φημίζεται για τις πρωινές Σαββατιάτικες βόλτες. Επειδή όμως το περπάτημα ανοίγει την όρεξη, κατηφόρισε προς Κουκάκι για να φας σάντουιτς με προδιαγραφές γκουρμέ κουζίνας. Στο «Guarantee» θα βρεις πολλές επιλογές σε ψωμί και υλικά για ένα σάντουιτς… κόλαση! Όσον αφορά στα ψωμάκια, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε χωριάτικο, απλό, σπέσιαλ, μπαγκέτα λευκή ή σικάλεως και λαγανίτσα, ενώ στα υλικά υπάρχει ποικιλία: είκοσι τουλάχιστον διαφορετικά τυριά, καπνιστό με μυρωδικά ή και κατσικίσιο, γερμανικά αλλαντικά και λουκάνικα, κυπριακές λούντζες και ό,τι άλλο βάλει ο νους σου. Το μπιφτέκι ζυμώνεται στο μαγαζί, οι σάλτσες και οι βινεγκρετ από σχοινόπρασο, πέστο και πιπεριές φλωρίνης φτιάχνονται επίσης εκεί ενώ πατατούλες και ομελέτα τηγανίζονται μόλις δώσεις την παραγγελία.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Just Dog: Βεάκη 34, Περιστέρι Τηλ.: 2130226417

Nonna Edda: Εθνικής Αντιστάσεως 62-64, Καισαριανή Τηλ.: 210 7240024

Street Wok: Πανόρμου 115Ζ, Αμπελόκηποι Τηλ: 2106811818

Fish + Chips αλλά… ελληνικά: A. Παπανδρέου & Σωκράτους 2, Πλ. Χαλανδρίου Τηλ.: 210 6810135

Guarantee: Βείκου 41, Κουκάκι Τηλ.: 2109226924

Hellenic Street Food: Τριπτολέμου 32, Γκάζι Τηλ.: 2103452562

Στο πολύβουο Γκάζι, το «Hellenic Street Food» θα σε εκπλήξει ευχάριστα, μιας και είναι large σε όλα του. Εκτός του ότι μπορείς να προμηθευτείς καφέ και διάφορα άλλα ροφήματα, μαζί με δωρεάν εμφιαλωμένο νερό, προσφέρει πολλές και υγιεινές επιλογές. Οι βιτρίνες του είναι γεμάτες με αλμυρά, όπως σάντουιτς, κις λορέν, πεινιρλί, φρέσκες σαλάτες, αρκετά βιολογικά προϊόντα, γιαούρτι με διάφορα συνοδευτικά, όπως μούσλι και δημητριακά, αλλά και γλυκά. Ιδανικό λοιπόν, τόσο για το πρωινό γεύμα, όσο για μεσημεριανό σνακ ή για να κάνεις τις αγορές σου για το σπίτι.

Αυθεντική ιταλική πίτσα και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές, φουρνίζει καθημερινά η «Nonna Edda». Η ηθοποιός Μάντυ Λάμπου και ο pizzaiolo Andrea Serrani μοιράζονται το κοινό τους πάθος για την ιταλική κουζίνα. Η ζύμη είναι λεπτή και τραγανή και όλες οι γεύσεις δένουν αρμονικά χωρίς να χάνονται κάτω από λιπαρά τυριά και βαριές σάλτσες. Σε περίπτωση που δεν θέλεις να παραγγείλεις μία ολόκληρη πίτσα, έχεις τη δυνατότητα να πάρεις και κομμάτι. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις αυτή με προσούτο και ιταλικό σαλάμι, αλλά και την ελληνική εκδοχή με φέτα και ελιές. Η γλυκιά πίτσα με σοκολάτα και ζάχαρη άχνη, επισφραγίζει την απόλαυση.

Μία νέα άφιξη, το «Street Wok» φιλοδοξεί να δώσει μια διαφορετική νότα στον ουρανίσκο των ξενύχτηδων της Νέας Ερυθραίας και της Πανόρμου. Λανσάρει την ιδέα του ασιατικού street food στον μικρό, φωτεινό του χώρο με τους πάγκους όπου μπορείς να απολαύσεις το γεύμα, αν δεν το πάρεις στο χέρι. Η λογική είναι η εξής: Επιλέγετε βάση (διαφορετικά είδη noodles και ρυζιού), εξτρά υλικά όπως κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, γαρίδες, μανιτάρια, baby corn, bamboo, ανανά, τηγανητό κρεμμύδι κ.α., και τέλος σάλτσα. Και όλα αυτά σε πολύ χαμηλές τιμές.

The post Από το ψάρι στο κινέζικο: Φαγητό στο… χέρι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα