Από τη Τζούλιαν Μουρ στον Ντι Κάπριο: Χολιγουντιανοί χάνουν τα Όσκαρ μέσα από τα χέρια τους

Το υποκριτικό τους ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητο και γι’ αυτό άλλωστε τα ονόματα τους φιγουράρουν, σχεδόν κάθε χρονιά, στη λίστα με τις υποψηφιότητες των Όσκαρ. Δεν είναι λίγοι, τελικά, οι Χολιγουντιανοί που έχουν φτάσει πολλές φορές στην πηγή αλλά δεν έχουν πιει νερό κερδίζοντας το πολυπόθητο Όσκαρ ερμηνείας.

Πρώτη στη λίστα είναι μία από τις πολύ αγαπημένες ηθοποιούς, η Τζούλιαν Μουρ. Πέντε υποψηφιότητες μετρά μέχρι στιγμής για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και η φετινή της για Όσκαρ Α’ ρόλου, στην ταινία «Still Alice». Τεράστια καριέρα, υπέροχοι ρόλοι, καταπληκτικές ερμηνείες, έξι υποψηφιότητες αλλά… κανένα Όσκαρ. Ο λόγος για την Γκλεν Κλόουζ που βρέθηκε υποψήφια το 1983 για Όσκαρ Β’ ρόλου στο «The World According to Garp», το 1984 για Όσκαρ Β’ ρόλου στο «The Big Chill», το 1985 για Όσκαρ Β’ ρόλου στην ταινία «The Natural», τρία χρόνια αργότερα για Όσκαρ Α’ ρόλου στο «Fatal Attraction», μόλις ένα χρόνο μετά για Όσκαρ Α’ ρόλου στο «Dangerous Liaisons» και το 2012 για Όσκαρ Α’ ρόλου στο «Albert Nobbs».

Κουβαλώντας πάντα την ταμπέλα του «εμπορικού» ηθοποιού, ο Τομ Κρουζ δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει Όσκαρ Α΄ ή Β’ ανδρικού ρόλου, παρά τις τρεις υποψηφιότητές του το 1990, το 1997 και το 2000. Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, για το φιλμ «Magnolia» ήταν και μεγάλο φαβορί. Πάμε σε έναν ακόμα ταλαντούχο αλλά καθόλου τυχερό ηθοποιό που ακούει στο όνομα Τζόνι Ντεπ. Ο γοητευτικός κύριος τρεις φορές ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου, μεταξύ αυτών το 2004 για τους «Πειρατές της Καραϊβικής», αλλά πάντα μένει με τα χέρια άδεια!

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Τζόνι Ντεπ Λεονάρντο Ντι Κάπριο Έντουαρντ Νόρτον, Tομ Κρουζ Ανέτ Μπένινγκ Γκλεν Κλόουζ Τζούλιαν Μουρ

Από τους καλύτερους της γενιάς του, με ρόλους που άφησαν εποχή, όπως το «25th Hour», ο Έντουαρντ Νόρτον έχει τεθεί τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου χωρίς να αποσπάσει τα βραβεία που του αρμόζουν. Και η Ανέτ Μπένινγκ, όμως, είχε τις υποψηφιότητές της, τέσσερις στον αριθμό, χωρίς όμως να κερδίσει κάποια. Οι ταινίες που της έδωσαν την ευκαιρία για Όσκαρ ήταν οι «The Grifters», «American Beauty», «Being Julia» και «The Kids Are All Right». Για το τέλος, αφήσαμε το Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Μπορεί να είναι όλο και καλύτερος όσο περνούν τα χρόνια και να συγκαταλέγεται στα αγαπημένα παιδιά του Μάρτιν Σκορσέζε, δεν έχει κρατήσει ακόμα το αγαλματάκι παρά τους εμβληματικούς ρόλους που ερμήνευσε. Ποιος μπορεί, άλλωστε να ξεχάσει τις ερμηνείες του στις ταινίες «What’s Eating Gilbert Grape», «The Aviator», «Blood Diamond» και «The Wolf of Wall Street».

The post Από τη Τζούλιαν Μουρ στον Ντι Κάπριο: Χολιγουντιανοί χάνουν τα Όσκαρ μέσα από τα χέρια τους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα