Από Σεπτέμβριο το δεύτερο κύμα κινητικότητας – Αυστηρό μήνυμα Σαμαρά στους υπουργούς

Μήνυμα με αποδέκτες τους υπουργούς και τους βουλευτές έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση των αλλαγών στο Δημόσιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε απευθυνόμενος στους υπουργούς ότι θα πρέπει όλα τα υπουργεία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της κινητικότητας και να το πράξουν εντός του επίσημου χρονοδιαγράμματος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαίωσε πως στην κινητικότητα θα συμμετάσχουν

όλα τα υπουργεία και το δεύτερο κύμα έχει ορίζοντα υλοποίησης τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως τα στοιχεία για τη διαδικασία προέρχονται κατόπιν αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, είναι αποτέλεσμα δηλαδή μιας συστηματικής προεργασίας, με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες αξιοκρατίας.

Η βούληση της κυβέρνησης είναι «να αφήσουμε πίσω οριζόντια μέτρα και παρεμβάσεις» και να προχωρήσει το σχέδιο της κινητικότητας μέσω αξιολόγησης των δομών και εντοπισμού των πλεοναζόντων θέσεων που θα αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες αξιοκρατίας, για να ενταχθούν στην κινητικότητα, στο πλαίσιο των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων.

Σε ερώτηση αν υπάρχει χρόνος για να βρεθούν 12.500 υπάλληλοι που θα ενταχθούν στην κινητικότητα, στο διάστημα από το Σεπτέμβριο εώς τον Δεκέμβριο, ο υπουργός είπε ότι «ο χρόνος είναι δεδομένος» και «η χώρα μας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα