Απάτη η «είδηση» ότι η Samsung πλήρωσε με κέρματα των 5 λεπτών το πρόστιμο στην Apple

15:34 1/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Ψέμα αποδείχθηκε η «είδηση» που κυκλοφόρησε ευρέως σε όλο τον κόσμο σχετικά με το «χουνέρι» της Samsung στην Apple η οποία είχε δήθεν πληρώσει το πρόστιμο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με κέρματα των 5 λεπτών.

O βασικός λόγος για τον οποίο η είδηση ήταν κατασκευασμένη είναι ότι η απόφαση του δικαστηρίου για τη Samsung δεν είναι τελεσίδικη. Το δικαστήριο

θα αποφασίσει στις 20 Σεπτεμβρίου ή στις 6 Δεκεμβρίου και θα ορίζει τον σαφώς τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η καταβολή του ποσού. Μέχρι τότε η Samsung θα υποχρεωθί να πληρώσει τους δικηγόρους της και είναι προφανές ότι θα της κοστίσει...λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Επιπλέον σύμφωνα με το Coinage Act του 1965 τα κέρματα και τα τραπεζογραμμάτια των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να «είναι αποδεκτά σε όλο το έδαφός τους σαν νόμιμη μορφή συναλλαγών», ωστόσο η διατύπωση του νόμου είναι τέτοια που δεν δεσμεύει τις ιδιωτικές εταιρείες για το ποιό είδος συναλλαγής θα αποδεχθούν λ.χ. εμβάσματα, επιταγές ή μετρητά. Συνεπώς είναι στην διακριτική ευχέρεια της Apple αν θα δεχόταν ποτέ το πρόστιμο της Samsung σε κέρματα.

Ένα άλλο πρόβλημα θα ήταν ποσοτικό και ογκομετρικό. Ένα νόμισμα νικελίου 5 λεπτών ζυγίζει 5 γραμμάρια. Η εταιρεία θα χρειαζόταν 2.755 φορτηγά με 18 ρόδες για να μεταφέρει όλο το ποσό και όχι 30 φορτηγά όπως αναφερόταν στη φήμη ενώ σύμφωνα με έρευνες των αμερικανικών ΜΜΕ δεν υπάρχει αυτός ο αριθμός νομισμάτων στις ΗΠΑ καθώς χρειάζονται 100.000 τόνοι νικελίου για να κοπούν!

Keywords
Αναζητήσεις
samsung apple κερματα
Τυχαία Θέματα