Απάντηση Στουρνάρα σε Ντάισελμπλουμ – Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρόοδο της Ελλάδας

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα ώς σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup, ως απάντηση στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για την ανάγκη επιτάχυνσης των προσπαθειών της χώρας ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την Τρόικα και να προχωρήσει

το πρόγραμμα προσαρμογής.Ο κ. Στουρνάρας στις δηλώσεις του σημείωσε επίσης ότι περιμένει μια καλή και εποικοδομητική συζήτηση στο Eurogroup και ότι ανυπομονεί γι' αυτήν. Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η Ελλάδα «πρέπει να επιταχύνει τις προσπάθειες, ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία», κατά την προσέλευσή του στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε πρόοδο πριν μπορέσουμε να πάρουμε περαιτέρω αποφάσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, για να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα».

Η συνεδρίαση του Eurogroup ξεκίνησε στις 4 μ.μ., με τα προγράμματα της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και η προετοιμασία της εξόδου από τα μνημόνια της Ιρλανδίας και της Ισπανίας να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, χωρίς όμως να αναμένεται ληφθούν αποφάσεις για Ελλάδα και Κύπρο.

Στις αποφάσεις που αναμένονται, αποτελεί η έξοδος της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στα μέσα Δεκεμβρίου, ωστόσο εκκρεμεί κατά πόσο είναι αναγκαία ή όχι προληπτική πιστωτική γραμμή. Ωστόσο θα φανεί εάν και κατά πόσον οι εταίροι ενστερνίζονται τις ελληνικές θέσεις για την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων διαρθρωτικών μέτρων το 2014 και όχι οριζόντων παρεμβάσεων, όπως και οι προθέσεις τους για κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του 2014.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα