Απάντηση Σαμαρά σε Τσίπρα από τη ΔΕΘ

13:09 8/9/2012 - Πηγή: KoolNews

«Το λόμπι της δραχμής είναι οι Κασσάνδρες της καταστροφής. Αυτούς πρέπει να διαψεύσουμε. Προτιμούν να είχαμε γίνει Αργεντινή. Δεν ποντάρουν, αλλά εύχονται την έξοδο της χώρας», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια απαντώντας στο «Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή του Αλέξη Τσίπρα.

Η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμιζε ότι η συνέχιση της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής θα επιφέρει πολύ μεγαλύτερα

δεινά απ’ αυτά μιας χρεοκοπίας τύπου Αργεντινής και φυσικά προκάλεσε πόλεμο αντιδράσεων.

Απαντώντας εμμέσως στον πολιτικό του αντίπαλο, λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε από το βήμα της της τελετής εγκαινίων της 77ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ότι η χώρα θα βγει από την κρίση δυνατότερη, με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας: «Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη, η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης».

Λίγα 24ωρα πριν την ανακοίνωση του σκληρού πακέτου των νέων περικοπών που απαιτεί η Τρόικα, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως αναγνωρίζει ότι πολλές από τις μειώσεις είναι επώδυνες αλλά «Δεν γίνεται αλλιώς». Παραδέχθηκε ότι οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες και δεσμεύθηκε ότι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στις οποίες αναγκάζεται να προβεί η κυβέρνησή του θα είναι οι τελευταίες.

«Μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και των ενστόλων», είπε ο και επισήμανε ότι δεν θα κοπούν τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς ενώ τόνισε πως η αποκατάσταση των αδικιών θα αρχίσει από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τους ένστολους.

Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος ότι μετά τις εξελίξεις που θα υπάρξουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα αρχίσει να φαίνεται φως στο τούνελ…

Keywords
Τυχαία Θέματα