Απανταχού Gamers brace yourselves – Έρχεται το Halo 5 και… το Halo Series

Την πρόθεση της να κυκλοφορήσει την 5η version του παιχνιδιού Halo ανακοίνωσε την Παρασκευή που μας πέρασε η Microsoft, η οποία έχει τα δικαιώματα του από το 2006, ενώ ταυτόχρονα με την gaming εκδοχή, επιβεβαίωσε αυτό που ακουγόταν από τα τέλη του 2013, ότι δηλαδή θα γυριστεί και σειρά υπό την παραγωγή των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Ρίντλι Σκοτ.

Το Halo βγήκε για πρώτη φορά στον κόσμο των παιχνιδιών το 2001 από την

Bungie και μετά την τρίτη του έκδοση η Microsoft το αγόρασε εξ ολοκλήρου και δημιούργησε μια εταιρεία franchise, την 343 Industries, την οποία στελέχωσε με μέλη της Bungie και πλέον τρέχει αυτή το προϊόν.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατιωτικού περιεχομένου science fiction που εστιάζει σε μια διαγαλαξιακή μάχη ανάμεσα στους ανθρώπους και τον Κόβεναντ, ηγέτη μιας θεοκρατικής συμμαχίας εξωγήινων. Είναι για την κονσόλα του X-Box από την πρώτη του μέρα κυκλοφορίας και αποτελεί ένα μύθο στο gaming, καθώς κάθε sequel του έσπαζε ρεκόρ πωλήσεων για το πρώτο 24ωρο της κυκλοφορίας. Θεωρείται το κορυφαίο first-person shooter video game (όταν ο παίκτης βλέπει μέσα από τα μάτια του ήρωα του, του χαρακτήρα που χειρίζεται) για κονσόλα και η φράση «Halo Killer» χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάθε παιχνίδι που το ξεπερνάει.

Το Halo 5 είναι μια πρωτοποριακή δημιουργία για τα shooter games επόμενης γενιάς, με κεντρικό ήρωα τον Master Chief. Η πρωτοπορία του έγκειται στο ότι θα κυκλοφορήσει σε έκδοση 60 καρέ το δευτερόλεπτο, που θα κάνει πιο ρεαλιστική την κίνηση και τη δράση, τεχνολογία βασισμένη σε ένα σύστημα που ανέπτυξαν οι τεχνικοί της 343.

Ο Μπόνι Ρος, γενικός διευθυντής της εταιρείας λέει στην Huffington Post ότι «το Halo 5 είναι το επόμενο κεφάλαιο στο saga του Master Chief και σηματοδοτεί την μετάβαση του παιχνιδιού στην πλατφόρμα του X-Box 1. Όλες οι εκδόσεις του Halo προσέδωσαν ένα νέο χαρακτηριστικό στο ecosystem του X-Box». Περαιτέρω σχέδια της Microsoft για το Halo θα ανακοινωθούν στις 9 Ιουνίου, στο Electronic Entertainment Expo, τη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση και συγκέντρωση της βιομηχανίας του gaming.

Είναι όμως κοινό μυστικό ότι ο Σπίλπεργκ επεξεργάζεται την παραγωγή μιας μίνι σειράς με τον κόσμο του Halo.

Να πούμε ότι το προηγούμενο Halo, το 4ο της σειράς, που ήταν για το X-Box 360, έκανε ρεκόρ πωλήσεων (300 εκατ. δολάρια) την πρώτη του εβδομάδα κυκλοφορίας, ενώ έδωσε το έναυσμα για να βγει ψηφιακή σειρά δράσης, το Forward Unto Dawn.

Τέλος, λέγεται ότι αυτό το παιχνίδι ίσως αναζωογονήσει της πωλήσεις της κονσόλας X-Box 1, η οποία βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με το Playstation 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα