Απαγορεύουν σε ομάδα της Κύπρου να χρησιμοποιεί το «δεν ξεχνώ»

Την απαγόρευσή της στην ομάδα Διγενής Ακρίτας Μόρφου, προσφυγικής ομάδας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας της Κύπρου, να αγωνίζεται με φανέλες που θα φέρουν τη φράση «Μόρφου Δεν Ξεχνώ» αποφάσισε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, καθώς θεωρεί πως αποτελεί πολτικό μήνυμα. Η Μόρφου είναι έδρα της ομάδας Διγενής Ακρίτας, και από το 1974 κι έπειτα κατέχεται από τα τουρκικά στρατεύματα.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Μάριος Χαραλάμπους, φανερά εκνευρισμένος με τη στάση της ΚΟΕ,

δήλωσε: «Ζητήσαμε από την ΚΟΠ να μας επιτρέψει την επόμενη χρονιά να αγωνιζόμαστε με φανέλες που θα έχουν τη χορηγία της ΣΠΕ Μόρφου, και η απάντηση που πήραμε είναι ότι αν κάνουμε κάτι τέτοιο, θα παραπεμφθούμε στη Δικαστική της ΚΟΠ και τιμωρηθούμε τουλάχιστον με 2.000 ευρώ! Διότι απαγορεύονται, λέει, τα πολιτικά συνθήματα! Κύπρος 2013 – ΚΟΠ. Ο απόλυτος εθνικός εξευτελισμός. Ο απόλυτος εθνικός πόθος των Μορφιτών θεωρείται αδίκημα και παραπέμπεται στη Δικαστική ».

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως παρά τον κίνδυνο «καμπάνας», από την επόμενη περίοδο οι παίκτες της ομάδας, θα φέρουν στη φανέλα τους τη φράση «Μόρφου Δεν Ξεχνώ». «Ας μας στείλουν στο αθλητικό δικαστήριο. Αυτοί θα εξευτελιστούν. Ένα πράγμα δεν μπορούν να μας κάνουν… Να μας πάρουν την ψυχή μας», κατέληξε ο κ. Χαραλάμπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα