«Απαγόρευσε το σαν… άνδρας»: Τέλος η διαφήμιση των Jumbo με την Άντζελα και με τη «βούλα» του ΣΕΕ

Την απόσυρση του αποσπάσματος «Χτύπα σαν άνδρας» από τη διαφήμιση των Jumbo στην οποία πρωταγωνιστεί η Άντζελα Δημητρίου ζήτησε το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) μετά από αίτηση ελέγχου που υπέβαλε η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων.

Από την πρώτη μέρα προβολής της διαφήμισης , η Γενική Γραμματεία είχε εκφράσει σοβαρές ενστάσεις αναφορικά με την έκφραση «Χτύπα, χτύπα σαν άνδρας» που ακούγεται να λέει η Άντζελα

Δημητρίου επισημαίνοντας πως το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι «σεξιστικό και επικίνδυνο», στο βαθμό που παρουσιάζει εγκληματικές συμπεριφορές ως «κανονικότητα» ή «επικοινωνία».

Μάλιστα η αφαίρεση της συγκεκριμένης «ατάκας» πρέπει να γίνει μέχρι τις 21 Απριλίου, την ώρα που όπως αναφέρεται στην απόφαση η τυχόν έφεση που θα υποβάλλει η διαφημιζόμενη εταιρεία δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αυτό σημαίνει πως το «χτύπα σαν άνδρας» θα σταματήσει να προβάλλεται στο συγκεκριμένο σποτ από την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΕΕ «η διατύπωση «Χτύπα, Χτύπα σαν άντρας» προσκρούει στα άρθρα 1.2 και 4.1 του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας (ΕΚΔ-Ε) και πρέπει να τροποποιηθεί εντός 2 ημερών σε όλα τα μέσα (δηλαδή μέχρι και την Πέμπτη 21/4/2016)».

Σε ανακοίνωσή της η Γ.Γ. Ισότητας πανηγυρίζει: «Σε συνέχεια της πρόσφατης τηλεοπτικής διαφήμισης γνωστής εταιρείας παιχνιδιών με το σύνθημα «Χτύπα, Χτύπα σαν άντρας», η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δημοσιοποίησε δελτίου τύπου, επισημαίνοντας την κρισιμότητα του μηνύματος αναφορικά με την ενίσχυση της βίας κατά των γυναικών και ζητώντας την απόσυρση της συγκεκριμένης φράσης από τη διαφήμιση.

Η αφαίρεση του μηνύματος δεν πραγματοποιήθηκε και η ΓΓΙΦ, με απόλυτη συνέπεια στην αποστολή της και θεωρώντας το παραπάνω σύνθημα σεξιστικό και επικίνδυνο, στο βαθμό που παρουσιάζει εγκληματικές συμπεριφορές ως «κανονικότητα» ή «επικοινωνία», προχώρησε σε αίτηση ελέγχου στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ).

Η Άντζελα Δημητρίου, μίλησε στο protothema.gr, για την απόφαση αυτή της γ.γ Ισότητας των Φύλων. Με το χιούμορ που τη διακρίνει και το εκρηκτικό του χαρακτήρα της, η πρωταγωνίστρια της διαφήμισης ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένη με τη συγκεκριμένη απόφαση. «Να μάθουν όλοι αυτοί να έχουν χιούμορ», ήταν τα πρώτα της λόγια.

«Να πάνε τότε να απαγορεύσουν και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην ταινία "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο'', που χτυπούσαν μικρά παιδιά οι καθηγητές. Γιατί δεν κόβουν και αυτό;»

Διαβάστε την απόφαση του Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας ΕΔΩ

Το παιχνίδι «χτύπα σαν άνδρας»

Τα Jumbo είχαν κυκλοφορήσει και ένα διαδικτυακό παιχνίδι με αφορμή την διαφήμιση στο οποίο οι συμμετέχοντες πρέπει να σπάσουν αυγά. «Χτύπα και εσύ σαν άνδρας», λέει στο βίντεο η Άντζελα Δημητρίου.

Άραγε θα το απαγορεύσουν και αυτό;

The post «Απαγόρευσε το σαν… άνδρας»: Τέλος η διαφήμιση των Jumbo με την Άντζελα και με τη «βούλα» του ΣΕΕ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα