Αντώνης Γρέγος: Από πορτιέρης του ισοβίτη Σαξώνη, βουλευτής της Χρυσής Αυγής

15:28 3/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Το γύρο της Ελλάδας έκανε η είδηση πως το όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής εκπυρσοκρότησε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατά τη διάρκεια του τυπικού ελέγχου του. Ποιος είναι, όμως, ο Αντώνης Γρέγος, στον οποίο και ανήκει το όπλο;

Ο ίδιος, έχει κάνει το «πέρασμα» του από τη νύχτα, δουλεύοντας

ως πορτιέρης στα μαγαζιά του Παναγιώτη Σαξώνη, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη μαζί με τον Β. Παπαγεωργόπουλο για το «φαγοπότι» στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, κατέληξε να γίνει ο πλέον αρνητικός πρωταγωνιστής της πρόσφατης δίκης, καθώς, δεν θέλησε να δώσει καμιά πληροφορία ενώπιων του δικαστή, για το «αμαρτωλό» παρελθόν της δημόσιας υπηρεσίας, στην οποία και εργαζόταν, αλλά και για τις παράνομες δραστηριότητες των δύο αντρών.

Ο νυν βουλευτής της Χρυσής Αυγής, έβγαζε και δεύτερο μεροκάματο στα νυχτερινά μαγαζιά που είχε στην κατοχή του ο κ. Σαξώνης, καθώς ήταν ένας από εκείνους που του άνοιγε την πόρτα της πανάκριβης Πόρσε Καγιέν, όταν από άσημος υπάλληλος του δήμου το πρωί μεταμορφώνονταν σε φανταχτερό επιχειρηματία της νύχτας, όπως αναφέρει η εφημερίδα το Έθνος.

Στα προσόντα του Αντ. Γρέγου που εκτιμήθηκαν ώστε να προσληφθεί από τον Σαξώνη, ήταν ίσως και η δεξιότητά του στο kick-boxing. Όμως, όλα αυτά, ξεχάστηκαν από τον ίδιο όταν ήρθε η στιγμή της κατάθεσης στην αίθουσα του δικαστηρίου προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του προέδρου Γιώργου Αποστολάκη.

«Αισθάνομαι σαν… γκόμενα γι’ αυτά που δεν είπα για τον Παναγιώτη». Τη φράση αυτή απηύθυνε στον γιο του Π. Σαξώνη ο Αντώνης Γρέγος, αποχωρώντας από το δικαστήριο στις 25 Οκτωβρίου, μετά την κατάθεση – παρωδία που έδωσε ως μάρτυρας, όπως τη χαρακτήρισε τότε ο συνήγορος του δημοτικού ταμία Ευθύμης Καυκόπουλος.

«Ντράπηκε που αρνήθηκε ότι έπαιρνε δεύτερο μεροκάματο, δουλεύοντας ως μπράβος στα νυχτερινά μαγαζιά του κατηγορουμένου!», είπε στο δικαστήριο δηκτικά ο συνήγορος.

«Είσαι εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ακούω το κόμμα σου να φωνάζει στη Βουλή κατά της διαφθοράς. Εδώ θα πολεμήσεις τη διαφθορά, όχι με φωνές», του είπε αγανακτισμένος.

Παρά το γεγονός πως ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ποτέ δεν εργάστηκε στα μαγαζιά του κ. Σαξώνη, οι συνήγοροι του δημοτικού ταμία ήταν άκρως αποκαλυπτικοί, καταθέτοντας στο δικαστήριο φωτογραφίες που δείχνουν τον ίδιο στην «πόρτα» του μαγαζιού, με όνομα Boom, στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της δίκης, δήλωσε πως εξεπλάγη όταν έμαθε πως οι δύο άντρες του δήμου ήταν οι «μεγάλοι» πρωταγωνιστές της υπεξαίρεσης, καθώς δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του πως τα υλικά αυτά αγαθά και τα χρηματικά διαθέσιμα προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες.

Η καταγωγή, η μεταμόρφωση και η θέση στον δήμο:

Παρά το γεγονός πως ο Αντώνης Γρέγος κατάγεται από τη Χίο, είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς», ενώ φορά ακόμη και τη στολή τους στις παρελάσεις που δίνει το παρόν.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Χρίστου Τελίδη, πήρε τη θέση του στον δήμο ως «δικό μας παιδί» το 1991 στη θέση του διοικητικού γραμματέα με ειδικότητα στα οικονομικά, αν και τα τυπικά προσόντα του ήταν εκείνα του απόφοιτου της Δημόσιας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού Νέας Μηχανιώνας, από όπου αποφοίτησε ως δόκιμος πλοίαρχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα