Αντιμέτωπος με 20 χρόνια φυλάκιση ο Άκης – Ξεκινά πάλι η δίκη για τις «χρυσές μίζες»

08:38 8/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθεί και πάλι ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος μαζί με τους άλλους 18 συγκατηγορουμένους του.

Όλοι τους κατηγορούνται ότι εισέπραξαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από μίζες και «ξέπλεναν» το μαύρο χρήμα μέσω off shore εταιρειών. Η δίκη έχει ξεκινήσει από τις 22 Απριλίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ωστόσο το εάν διακινήθηκαν τέτοια ποσά επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου

δεν διευκρινίστηκε και μετά από διακοπή 12 ημερών ξεκινά και πάλι η δίκη.

Οι ενστάσεις αναμένεται να είναι πολλές. Ο πρώην υπουργός έχει και στο παρελθόν κάνει λόγο για ακυρότητα του κατηγορητηρίου και πολιτική δίωξη σε βάρος του, ενώ στον αντίποδα ο εξάδελφός του έχει μιλήσει για πρόσωπα και εταιρίες ξεδιπλώνοντας το κουβάρι της νομιμοποίησης των προμηθειών από τα εξοπλιστικά. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού θα δώσουν, όπως λένε, μία νομική μάχη που θα στηρίζεται στην παραγραφή.

Η ποινή που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι έως και 20 χρόνια ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του εξαδέλφου του Νικόλαου Ζήγρα, ο οποίος είναι και ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους που έχει παραδεχθεί την ενοχή του, ισχυριζόμενος ότι σε αυτή την ιστορία τον ενέπλεξε ο πρώην υπουργός.

Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση πριν συμπληρωθεί το 18μηνο – ανώτατο όριο προφυλάκισης – για όσους κατηγορουμένους παραμένουν προφυλακισμένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα